Turpinās sniegs, lietus un atkala; sniega segas biezums - 26 cm (6)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Piektdienas rītā nokrišņi ir galvenokārt Latgalē, Sēlijā un Vidzemē, kur līst un daudzviet piesalst, Vidzemes rietumos un ziemeļos arī snieg, liecina meteoroloģiskā informācija.

Piektdienas rītā biezākā sniega sega fiksēta Alūksnē - 26 centimetri. Valkā sniega biezums 19 centimetri, Lubānā 18 centimetri, Priekuļos 14 centimetri, bet Kalnciemā - 10 centimetri.

Mazāk sniega ir citos reģionos un līča piekrastē - Kolkā septiņi centimetri, Liepājā un Salacgrīvā pieci centimetri, Rīgā, Skrīveros, Pļaviņās un Rucavā četri centimetri. Biezāka sniega kārta nekā Alūksnē, iespējams, ir Vidzemes austrumu daļā un Latgales ziemeļos, bet oficiālas informācijas no turienes nav.

Gaisa temperatūra Alūksnē pazeminājusies līdz -6 grādiem, savukārt Daugavpilī naktī reģistrēti +6 grādi. Tomēr arī Alūksnes apkaimē daudzviet līst, jo mākoņu augstumā ieplūdis silts gaiss no dienvidiem. Atkala vietām ir spēcīga, veidojot biezu ledus kārtu uz vadiem, koku zariem un citiem priekšmetiem.

Latvijas lielākajā daļā gaisa temperatūra no rīta ir 0..-2 grādi. Pūš lēns līdz mērens austrumu un ziemeļu vējš, Daugavpils apkaimē - dienvidu vējš. Vidzemes ziemeļos saglabājas stiprāks austrumu vējš, šeit reģistrētas vēja brāzmas līdz 13-16 metriem sekundē.

Arī dienas laikā vairāk nokrišņu būs valsts austrumu pusē, kur

gaidāms lietus, slapjš sniegs un apledojums,

prognozē sinoptiķi. Nelieli nokrišņi brīžiem gaidāmi arī citviet Latvijā. Saglabāsies apmācies un vietām miglains laiks.

Piektdien pūtīs lēns līdz mērens vējš no dažādiem virzieniem, dienas pirmajā pusē Ziemeļvidzemē vēl gaidāmas austrumu vēja brāzmas līdz 10-13 metriem sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra būs no -4..-6 grādiem Vidzemes ziemeļos līdz +5..+7 grādiem Latgales dienvidos, valsts lielākajā daļā temperatūra svārstīsies ap nulli.

Rīgā piektdienas rītā nedaudz snieg un smidzina lietus, veidojot apledojumu, jo gaisa temperatūra ir -1 grāds. Nelieli nokrišņi brīžiem gaidāmi arī dienas laikā. Pūtīs lēns mainīga virziena vējš, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +1 grādam.

Latviju sasniegusi liela ciklona centrālā daļa, atmosfēras spiediens Sēlijā pazeminājies līdz 742 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī. Dienas otrajā pusē sāksies lēna gaisa spiediena paaugstināšanās, jo ciklons kļūs vājāks.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu