Latvijā bez elektrības līdz 5000 mājsaimniecību

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijā traucēta elektroapgāde pašreiz ir četriem līdz pieciem tūkstošiem mājsaimniecību, pavēstīja Latvijas energoapgādes kompānijas «Latvenergo» preses sekretāre Ivita Bidere.

«Patlaban »Sadales tīkls« [»Latvenergo« meitasuzņēmums], strādājot vairāk nekā 100 brigādēm, ir novērsis lielu daļu no sasalstošā lietus izraisītajiem elektroapgādes traucējumiem Latvijas ziemeļaustrumos. Sarežģīta situācija saglabājas Madonas un Balvu apkārtnē, kur turpinās nokrišņi, veidojot jaunu apledojuma kārtu uz kokiem, tādējādi radot jaunus, kā arī atkārtotus elektroapgādes traucējums,» sacīja Bidere.

«Sadales tīklu» valdes priekšsēdētājs Andis Pinkulis norādīja, ka, apmeklējot Madonu, Gulbeni un novērtējot bojājumu situāciju un to novēršanas gaitu, to galvenā specifika ir nepārtraukti nelabvēlīgo laika apstākļu izraisītie atkārtotie atslēgumi.

«Situāciju nav iespējams novērtēt pēc kopējā atslēgumu skaita, jo tā ir mainīga – dienas laikā brigādes intensīvi strādāja, atjaunojot elektroapgādi, un turpinās darbu arī turpmākajās dienās, jo, nemainoties laika apstākļiem, iespējami turpmāki traucējumi, ko izraisa zem sniega un ledus svara lūstoši koki ārpus aizsargjoslām,» pastāstīja Pinkulis.

«Latvenergo» ir Latvijas valstij piederošs energoapgādes komersants, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī sniedz telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus. «Latvenergo» koncernā ietilpst «Latvenergo» un pieci meitasuzņēmumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu