Krieviju un Ukrainu pārklājusi bieza sniega sega (8)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Krieviju un Ukrainu naktī uz otrdienu pārklājusi bieza sniega sega, radot rekordlielus satiksmes sastrēgumus Maskavā un atstājot bez elektrības aptuveni 300 pilsētas Ukrainā.

Maskava soli no transporta paralīzes

«Šodien Maskava bija vienu soli no pilnīgas transporta paralīzes,» pēcpusdienā ziņoja viens no telekanāliem.

Tomēr Krievijas Hidrometeoroloģijas centra direktors Romāns Vilfands norādīja, ka lielie nokrišņi nav nekas negaidīts un sniegs sācis snigt precīzi tai dienā, kad tas ticis gaidīts.

Krievijas ziņu aģentūras vēsta, ka

spēcīgās snigšanas dēļ plānotajā laikā no Maskavas Vnukovas lidostas nav varējusi izlidot valdības lidmašīna ar vairākiem ministriem.

Lidostas tīmekļa vietnē publiskotā informācija liecina, ka tā spiesta katru stundu uz 15 minūtēm slēgt nolaišanās skrejceļu, lai to pienācīgi notīrītu.

Sastrēgums 190 kilometru garumā

Tveras reģionā uz ziemeļrietumiem no Maskavas nedēļas nogalē satiksmes sastrēgumā bija iestrēgušas tūkstošiem kravas mašīnu. Sastrēgums stiepās 190 kilometru garumā.

«Snigšanas dēļ pastāv pastiprināts sastrēgumu un negadījumu risks,» brīdināja Ārkārtas situāciju ministrija.

Neapmierinātie šoferi un pasažieri, kas iestrēguši sastrēgumos, izveidojuši jaunu grupu sociālajos tīklos.

Otrdien tajā bija jau 2500 biedru.

Tikmēr Ukrainas dienvidos bez elektrības palikušas 302 pilsētas. Snigšana un vēja brāzmas radījušas problēmas elektroapgādē 14 no 27 valsts reģioniem.

Vissmagākā situācija izveidojusies Kijevas un Hersonas apgabalos.

Odesā krītoši koki ievainojuši trīs cilvēkus, informēja vietējās varasiestādes.

Krievijas Hidrometeoroloģijas centrs prognozē, ka, sākot no piektdienas, Maskavā atkal gaidāmas sniegs, bet gaisa temperatūra turēsies nedaudz zem nulles.

Krievijas Tālajos Austrumos naktī uz otrdienu sasnigušais sniega daudzums atbilst mēneša normai un vairākas pilsētas bija spiestas slēgt skolas.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu