Taifūns Filipīnās prasījis 238 cilvēku dzīvības

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Taifūns «Bopha», kas otrdien plosījās Filipīnu dienvidos, ir prasījis vismaz 238 cilvēku dzīvības, un vairāki simti ir pazuduši bez vēsts, trešdien paziņoja armijas preses sekretārs pulkvežleitnants Lindons Panisa un civilās aizsardzības birojs.

Otrdien bija ziņots par 52 bojāgājušajiem. Oficiālais upuru skaits pieauga, glābējiem sasniedzot izpostītos rajonus.

Taifūna centrs otrdienas rītā sasniedza sauszemi Mindanao salā, kur tas izgāza kokus un nopostīja mājas. Trešdienas naktī taifūns kļuva vājāks un sāka virzīties uz Dienvidķīnas jūru, bet ir gaidāmas jaunas lietusgāzes, taifūnam trešdien šķērsojot Palavanas salu Filipīnu rietumos.

Plūdos un zemes nogruvumos Mindanao salas kalnu pilsētā Ņūbataanā gājuši bojā 142 cilvēki un vēl 241 ir pazudis bez vēsts. Austrumdavao provincē Mindanao salas austrumu piekrastē dzīvību zaudējis 81 cilvēks.

Citos Mindanao salas rajonos gājuši bojā 12 cilvēki, savukārt Visajas salās gājuši bojā trīs iedzīvotāji, paziņoja civilās aizsardzības biroja reģionālās nodaļas.

Starp Ņūbataanā bojāgājušajiem ir viens karavīrs, kurš piedalījās glābšanas operācijās. Seši karavīri no tās pašas armijas vienības ir pazuduši bez vēsts un trīs guvuši ievainojumus.

Glābēji lēnām sasniedz taifūna izpostītos rajonus, atbrīvojot ceļus no izgāztiem kokiem un dažādām drazām. Trīs piekrastes pašvaldības Austrumdavao provincē Mindanao salas austrumos vēl arvien ir izolētas sabrukuša tilta un neizbraucamu ceļu dēļ.

87 tūkstoši cilvēku Mindanao salā bija spiesti atstāt savus mājokļus un meklēt patvērumu ārkārtas patversmēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu