Sniegputenis izjauc satiksmi Stokholmā (12)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Zviedrijas galvaspilsētu Stokholmu skārusi spēcīga sniega vētra, kas ievērojami apgrūtinājusi gaisa satiksmi un transporta kustību uz ceļiem.

Sniega vētra skārusi visas lielākās Stokholmas lidostas, un nav vērojamas ne mazākās pazīmes, ka tā grasītos norimt.

Policija aicinājusi iedzīvotājus trešdien bez vajadzības ceļā nedoties.

Arlandas lidostā trešdien uz laiku tika atcelti visi reisi, bet ap plkst.10 viens skrejceļš atsāka darbu, ļaujot lidmašīnām pacelties. Tomēr nevienai lidmašīnai nolaisties vēl nav atļauts.

«Tas tā turpināsies vismaz līdz pusdienām. Bet lielas problēmas būs visu dienu,» ziņu aģentūrai TT norādīja Zviedrijas gaisa satiksmes kontroles uzņēmuma «Swedavia» preses pārstāvis Klass Nilsons.

Lidmašīnu izlidošana un ielidošana ievērojami kavējas arī Brommas lidostā, informēja lidostas preses pārstāve.

Savukārt Skavstas lidostā, kas atrodas aptuveni 100 kilometrus uz dienvidrietumiem no Stokholmas, izlidošana un ielidošana norit pēc grafika.

Snigšana pastiprinājusies naktī un ap plkst.4 visspēcīgāk snidzis Stokholmā, Sēdermanlandē un Uplandē, ziņoja Zviedrijas Meteoroloģijas un hidroloģijas institūts (SMHI).

Autobusi Stokholmas apkaimē kursē, bet ar kavēšanos. Darbojas arī metro un tramvaji, bet piepilsētas vilcieni atsevišķās līnijās kavējas līdz pat 45 minūtēm.

Foto: AFP/LETA
Foto: AFP/LETA
Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu