Sestdienas rītā valda sals līdz -13 grādiem (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sestdienas rītā gaisa temperatūra Latvijas lielākajā daļā ir zemāka par -5 grādiem, Grenctālē - uz A7 šosejas pie Lietuvas robežas - reģistrēti -13 grādi, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Arī vietām citviet Zemgalē sals pārsniedz desmit grādu, savukārt siltākais rīts ir Ziemeļvidzemē, kur vietām nav aukstāks par -4 grādiem, kā arī dažviet piekrastē.

Vidzemē ir pārsvarā apmācies laiks, daudzviet citviet ir neliels mākoņu daudzums vai skaidras debesis. Vietām Kurzemē nedaudz snieg. Dažviet valstī ir migla un sarma. Pūš lēns vējš, galvenokārt no dienvidiem.

Rīgā apmācies un dūmakains laiks, vietām migla un sarma. Pūš dienvidu vējš ar ātrumu līdz četriem metriem sekundē, gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -7 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -4,6 grādiem Saldū līdz nullei Rīgas centrā, Eiropā - no -25 grādiem vietām kalnainajos Norvēģijas dienvidos līdz +20 grādiem Spānijas piekrastē.

Zemākā gaisa temperatūra Eiropā sestdienas rītā ir -29 grādi dažviet Norvēģijas dienvidu daļā, aptuveni -20 grādu ir vietām Alpos, Tatros un Karpatos.

Sestdiena paies pārsvarā bez nokrišņiem

Sestdien Latvijā nokrišņu tikpat kā nebūs, tikai vietām īslaicīgi snigs. Daudzviet uzspīdēs saule.

Pūtīs lēns vējš no dienvidu puses. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz -2..-7 grādiem.

Rīgā uzspīdēs saule, nokrišņi nav gaidāmi, pūtīs lēns līdz mērens dienvidu vējš. Saglabāsies vēss laiks - gaiss iesils līdz -5..-6 grādiem.

Baltijas jūrā atrodas zema spiediena apgabals, kas pamazām izzūd, atmosfēras spiediens Latvijā paaugstinās.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu