22 Eiropas valstīs spēkā brīdinājums par salu vai sniegu (20)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Sestdien 22 Eiropas valstīs ir spēkā brīdinājums par ziemas laikapstākļiem - salu, apledojumu, snigšanu vai lavīnām, liecina meteoroloģisko brīdinājumu sistēmā «Meteoalarm» publicētā informācija.

Visstiprākie nokrišņi gaidāmi Balkānu reģionā. Melnkalnē, kā arī dažos Ungārijas, Horvātijas un Bosnijas un Hercegovinas rajonos ir izsludināts sarkanais brīdinājums par stipriem nokrišņiem un vēju. Sarkano krāsu piešķir augstākās pakāpes brīdinājumiem, kas vēsta par plaša mēroga dabas katastrofu un draudiem dzīvībai. Vietām Balkānos uzsnigs vairāk nekā pusmetru dziļš sniegs, lietus daudzums piekrastē var sasniegt simts milimetru.

Zemākas kategorijas brīdinājums par stipriem nokrišņiem ir spēkā Grieķijā, Itālijā, Serbijā, Slovēnijā un Austrijas dienvidos. Daudzās citās valstīs izsludināts dzeltenais - mazāk svarīgais - brīdinājums par zemu gaisa temperatūru, apledojumu, sniegu vai miglu. Savukārt Francijas Alpos ir spēkā brīdinājums par paaugstinātu lavīnu risku.

Lielā Eiropas daļā valda decembra sākumam neierasti liels sals, piemēram, Polijas dienvidos gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -16 grādiem, kalnu rajonos sals vietām pārsniedz -20 grādu, Skandināvijas kalnos sasniedzot -30 grādu.

Tuvākajā nedēļā Eiropas centrālajā un austrumu daļā, izņemot Melnās jūras reģionu un Krievijas dienvidus, saglabāsies auksts un sniegots laiks, prognozē ASV Nacionālās okeānu un atmosfēras pārvaldes datormodelis «Global Forecast System».

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu