Pēcpusdienā saglabājas sals līdz -11 grādiem, vietām kļūs vēl aukstāks (26)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Sestdienas pēcpusdienā plkst.14 Latvijas lielākajā daļā bija -5..-9 grādi, Zemgalē saglabājās sals līdz -11 grādiem, vienīgi Ziemeļkurzemes piekrastē gaisa temperatūra pakāpās līdz -2 grādiem. Naktī uz svētdienu būs vidēji -6..-12 grādu sals, vietām zem skaidrām debesīm iespējami -15 grādi.

Tostarp starptautiskajā lidostā «Rīga» gaisa temperatūra divos pēcpusdienā pazeminājās līdz -9,0 grādiem, kas ir zemākā gaisa temperatūra galvaspilsētā kopš šā gada 9.marta.

Svētdien gaiss sasils līdz -4..-9 grādiem.

Būs mākoņains laiks, kas vietām skaidrosies. Dažviet gaidāms neliels sniegs, migla un sarma. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš.

Rīgā nokrišņi nav gaidāmi, mākoņu daudzums būs mainīgs, naktī iespējama migla, saglabāsies sarma. Pūtīs mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš. Minimālā gaisa temperatūra naktī -9 grādi, piepilsētā -13 grādu; dienā temperatūra pakāpsies līdz -6 grādiem.

Baltijas jūras ziemeļu līdz 25 centimetriem biezs ledus

Botnijas līča ziemeļu piekrastē izveidojusies 10-25 centimetrus bieza ledus sega, liecina Zviedrijas Meteoroloģijas un hidroloģijas institūta apkopotie dati.

Šeit darbu sākuši divi Somijas ledlauži. Pārējā Baltijas jūrā ledlaužu palīdzība nav nepieciešama, jo ledus ir vēl tikai citviet Botnijas līča piekrastē un vietām Somu līča piekrastē, kur tā biezums nepārsniedz 5-10 centimetru.

Rīgas jūras līcī ledus nav un tā veidošanās tuvākajā laikā nav gaidāma, izņemot vietām piekrastē. Ūdens temperatūra Latvijas piekrastē ir vidēji +1..+4 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Baltijas jūras dienvidu un centrālajā daļā vēl ir līdz +7 grādiem silts ūdens.

Latvijā ledus sega izveidojusies dīķos un mazos ezeros, aizsalst arī lielāki ezeri un upes. Vairākās upēs vērojama vižņu iešana. Hidrologi prognozē, ka tuvākajās diennaktīs gaidāma intensīvāka vižņu iešana. Vižņi uzkrāsies un sāks blīvēties pie aizsalušo posmu malām, tā rezultātā ūdens līmenis augšpus sablīvējumiem paaugstināsies, bet lejpusē - pazemināsies.

Lai gan uz ledus jau manīti zemledus makšķernieki un bērni, kas spēlē hokeju, glābēji atgādina, ka ledus ir plāns un atrasties uz tā ir ļoti bīstami.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu