Taifūnā «Bopha» bojāgājušo skaits Filipīnās sasniedz 647 (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Taifūnā «Bopha», kas pagājušo otrdien plosījās Filipīnu dienvidos, bojāgājušo skaits ir pieaudzis līdz vismaz 647 cilvēkiem, un vēl 780 ir pazuduši bez vēsts, pirmdien paziņoja civilās aizsardzības birojs.

ANO plāno pirmdien nākt klajā ar globālu aicinājumu sniegt palīdzību pieciem miljoniem Filipīnu iedzīvotāju, kurus skāris šis taifūns.

«Viņu prioritārās vajadzības ir pārtika, ūdens un patvērums. [..] Daudzi lauksaimnieki ir zaudējuši ražu, un tas ir ļoti nabadzīgs rajons. Cilvēkiem nekavējoties jānopelna nauda, un ir jāatjauno lauksaimniecība,» sacīja ANO Humāno lietu koordinācijas biroja preses sekretāre Imodžena Vola.

Vairāki ciemi pēc taifūna vēl ir nošķirti no ārpasaules un nesaņem nekādu palīdzību.

Taifūna izraisīti zemes nogruvumi un plūdi ir nopostījuši veselus ciemus, un glābēji ir atraduši 647 cilvēku līķus galvenokārt Mindanao salā.

Starp 780 bez vēsts pazudušajiem ir apmēram 150 zvejnieku no Heneralsantosas pilsētas, kas ir Filipīnu tunču zvejas centrs.

Civilās aizsardzības biroja vadītājs Benito Ramoss sacīja, ka daudzi no bez vēsts pazudušajiem var būt starp simtiem neidentificēto līķu, no kuriem daudzus vairs nav iespējams atpazīt.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu