Sniega segas biezums Dobelē un Rīgā pieaudzis par 7 cm (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pēdējās diennakts laikā sniega sega Latvijas lielākajā daļā kļuvusi par 3-6 centimetriem biezāka, bet Dobelē un Rīgā - par septiņiem centimetriem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Saskaņā ar tiem dziļākā sniega sega izveidojusies Lubānā - 30 cm. Alūksnē sniega dziļums nav mainījies un ir aptuveni 25 cm, lai gan arī šeit ir snidzis. Kolkā tas palielinājies līdz 22 cm, Liepājā un Ventspilī - līdz 19, Cēsīs un Rīgā - līdz 16, Skrīveros - līdz 15, Rucavā - līdz 14, Daugavpilī - līdz 12, Dobelē - līdz 11, Stendē - līdz 10 centimetriem.

Jau vēstīts, ka sniega dēļ nakts gaitā radušies jauni bojājumi elektrolīnijās. Pulksten deviņos otrdienas rītā avārijas atslēgumi bija reģistrēti 454 vietās, kas ir aptuveni piecas reizes vairāk nekā pirmdien, liecina dati akciju sabiedrības «Sadales tīkls» elektroapgādes atslēgumu kartē.

Teju visi autoceļi pagaidām saglabājas sniegoti un slideni, tādēļ autovadītājiem jābūt piesardzīgiem, atgādina uzņēmums «Latvijas Valsts ceļi».

Gaisa temperatūra Latvijā paaugstinājusies līdz -1..-6 grādiem, siltākais laiks ir Latgalē. Sinoptiķi prognozē, ka otrdien valsts austrumos gaidāms ilgstošs sniegs un slapjš sniegs, citviet snigšana pamazām mitēsies.

Glābēji ar vinču izvelk no kupenas automašīnu

Zaļenieku pagastā glābēji ar vinču otrdienas rītā izvilkuši sniegtā ieputinātu automašīnu, pavēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Šembele.

Intensīvās snigšanas un aizputināto ceļu dēļ VUGD naktī un otrdienas rītā ir palielinājies glābšanas darbu skaits. Vairākas reizes glābēji ir palīdzējuši izvilkt uz ceļa grāvī ieslīdējušas automašīnas. Ap pulksten astoņiem no rīta VUGD saņēma informāciju, ka automašīnas ieslīdējušas grāvī Stopiņu un Inčukalna novadā.

Vairākas reizes arī sniegta palīdzība, izvelkot sniegā ieputinātas automašīnas. Šorīt ap pulksten pieciem ar vinču glābēji Jelgavas novada Zaļenieku pagastā izvilka sniegā ieputinātu automašīnu. Savukārt ap pulksten pusdeviņiem palīdzības lūgums izvilkt automašīnu no sniega pienāca no Talsu novada Vandzenes pagasta, pastāstīja Šembele.

Sniega dēļ vairākās vietās ir lūzuši koki. Otrdienas rītā Mazsalacas novadā glābēji novāca uz ceļa braucamās daļas uzkritušo koku, savukārt pirmdien nolūzuši koki novākti no braucamās daļas Jaunpiebalgas un Gulbenes novadā.

Pēdējās diennakts laikā sniega sega Latvijas lielākajā daļā kļuvusi par trim līdz sešiem centimetriem biezāka, bet Dobelē un Rīgā – par septiņiem centimetriem biezāka, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu