Biezākā sniega sega Baltijā izveidojusies Vidzemē (3)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pēc pagājušās diennakts snigšanas biezākā sniega sega Baltijas valstīs saskaņā ar nacionālo meteoroloģijas dienestu mērījumiem ir 30 centimetru (cm) Lubānā, Vidzemes austrumos.

Oficiālie mērījumi tiek veikti atsevišķās vietās un, iespējams, neatspoguļo reālo situāciju visā valstī. Saskaņā ar aculiecinieku teikto tikpat dziļš vai pat dziļāks sniegs nekā Lubānā ir arī apkārtējos Vidzemes un Latgales novados, kā arī Vidzemes augstienē.

Dziļākais sniegs Igaunijā izmērīts Lielā Munameģa apkaimē valsts dienvidaustrumos - 28 cm. Igaunijas lielāko daļu sedz 12-24 cm bieza sniega kārta, tostarp Tallinā ir 22 cm sniega.

Lietuvu sedz vidēji 5-15 cm dziļš sniegs, visvairāk sniega ir Klaipēdā - 17 cm. Galvaspilsētā Viļņā sniega segas augstums palielinājies līdz 14 cm.

Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem sniega segas biezums Latvijas lielākajā daļā pagājušajā diennaktī palielinājās par 3-6 cm, Dobelē un Rīgā - par 7 cm. Visu valsti sedz 10-30 cm dziļš sniegs, tostarp otrdienas rītā Rīgas centrā pirms snigšanas beigām izmērīta 16 cm bieza sniega sega. Saskaņā ar rīdzinieku mērījumiem vietām galvaspilsētā ir jau 20 cm dziļš sniegs.

Zviedrijas dienvidos plosās spēcīgs sniegputenis

Zviedrijas dienvidu daļā otrdienas rītā plosās spēcīgs sniegputenis un pūš brāzmains vējš.

Nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ traucēta dzelzceļa satiksme, bet daudzviet ceļi ir grūti izbraucami.

Zviedrijas meteoroloģijas aģentūra izziņojusi otrās pakāpes brīdinājumu. Tas nozīmē, ka pastāv draudi sabiedrībai, var tikt nodarīti materiāli zaudējumi vai traucēta svarīgu sabiedrisko pakalpojumu nodrošināšana.

Spēcīgi snieg Kalmarā un Ēlandes salā. Dažviet sniega segas biezums sniegputenī varētu pieaugt pat par 40 centimetriem. Arī aizvadītajā nedēļas nogalē Zviedrijā tika pieredzēta vētra.

Otrdien saņemtas ziņas par vairākiem satiksmes negadījumiem, kuros transportlīdzekļi noslīdējuši no ceļa, taču nopietni incidenti nav notikuši.

Pirmdienas rekordi

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -7,4 grādiem Alūksnē līdz -1,7 grādiem Kolkā, citviet Eiropā - no -27 grādiem vietām Krievijā pie Urālu kalniem līdz +19 grādiem Spānijas piekrastē un +21 grādam Kiprā.

Zemākā gaisa temperatūra Eiropā otrdienas rītā ir -29 grādi dažviet Krievijā pie Urāliem un -31 grāds Skandināvijas kalnos. Alpos un Karpatos sals sasniedz -21 grādu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu