Jaunākās prognozes: daudzviet snigs un putinās četras dienas (18)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Sestdien spēcīgs dienvidaustrumu vējš visā Latvijā izraisījis puteni, turpmākajās diennaktīs ne tikai putinās, bet arī ilgstoši snigs, brīdina sinoptiķi.

Saskaņā ar pašreizējo «Global Forecast System» prognozi Kurzemē snigšana gaidāma no sestdienas vakara līdz trešdienai, valsts centrālajā daļā snigšana sāksies nedaudz vēlāk un beigsies agrāk, savukārt valsts austrumus sniega mākoņi skars vismazāk, un Krievijas pierobežā, iespējams, nesnigs nemaz.

Galvenokārt gaidāms ilgstošs neliels sniegs, palaikam snigs stiprāk. Kopējais nokrišņu daudzums vietām Kurzemē un Zemgalē var sasniegt 20 milimetru, kas parastos apstākļos dotu sniega segas biezuma palielinājumu par aptuveni 20 centimetriem, bet tā kā gaidāms smalks sniegs un putenis, sniega sega būs blīvāka un ne tik dziļa.

Lielais vējš vietām veido kupenas, bet citviet sniegu aizpūš prom. Pagājušajā diennaktī daudzās Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu stacijās puteņa dēļ konstatēts sniega segas sarukums. Stendes meteostacijā, vēja ātrumam brāzmās sasniedzot 19 metru sekundē, sniega segas biezums samazinājies pat par deviņiem centimetriem - no 14 līdz pieciem centimetriem. Lielākajā daļā novērojumu staciju sniega sega kļuvusi par vienu līdz sešiem centimetriem plānāka.

Stiprākās dienvidaustrumu vēja brāzmas sestdienas rītā reģistrētas Kolkā - 23 metri sekundē. Vējš aizputina ceļus un vietām lauž kokus, no jauna palielinājies bez elektrības palikušo mājsaimniecību skaits. Atsevišķi avārijas atslēgumi elektrolīnijās konstatēti visos reģionos, bet lielākie elektroapgādes traucējumi ir 30.novembra atkalas skartajos novados Vidzemē un Ziemeļlatgalē, liecina dati akciju sabiedrības «Sadales tīkls» elektroapgādes atslēgumu kartē.

Nākamnedēļ gaidāma gaisa temperatūras pazemināšanās, tomēr prognozes par sala spēku ir mainīgas, jo Latvija būs uz robežas starp ļoti aukstu gaisu austrumos un siltāku gaisu rietumos.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu