Pēcpusdienā vietām Kurzemē gaidāma vētra (8)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šo pēcspusdien atsevišķos Latvijas rajonos, galvenokārt Rīgas jūras līča Kurzemes rajonos, dienvidaustrumu vējš sasniegs vētras spēku.

Kā informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi, vēja ātrums pastiprināsies un brāzmās sasniegs 20-24 metrus sekundē, kas pēc Boforta skalas atbilst vētras spēkam, kad «vējš lauž resnos koku zarus, nodara nelielus bojājumus ēkām, izkustina no vietas vieglus priekšmetus. Jūrā ir garas, plīstošas putu klātas viļņu grēdas».

Kā ziņots, šodien un rīt Latvijā stiprs sals vēl nav gaidāms, toties tiek prognozēts putenis un stiprs vējš.

Kā norāda Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi, laika apstākļi brīvdienās Latvijā būs vējaini, pakāpeniski, sākot no jūras piekrastes, Latviju šķērsos arī sniega mākoņi. Rīt putinās visā Latvijā un kad no sniega segas biezums valsts rietumu un centrālajos rajonos palielināsies par 6-10 cm. Uz ceļiem var veidoties arī sniega sanesumi.

Gaisa temperatūra šajās dienās vēl būtiski nepazemināsies, naktīs termometra stabiņš noslīdēs līdz mīnus 1, mīnus 6 grādiem rietumos un mīnus 6, mīnus 12 grādiem austrumos. Svētdien lielākajā daļā Latvijas pakāpsies par dažiem grādiem, tomēr atkusnis nav gaidāms.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu