ASV plosās spēcīga vētra (10)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV plosās spēcīga vētra, kuras dēļ atcelti lidojumi, daudzviet būtiski apgrūtināta satiksme, bet desmitiem tūkstošu mājsaimniecību palikušas bez elektroenerģijas apgādes.

Uz apledojušajiem ceļiem satiksmes negadījumos piecos štatos dzīvību zaudējuši vismaz astoņi cilvēki.

Dažviet vētrā izveidojusies pat līdz 60 centimetriem bieza sniega sega, nogāzti koki un elektroenerģijas pārvades līnijas, bet vēja ātrums sasniedzis pat 100 kilometrus stundā.

Atvērtas pagaidu apmetnes, lai sniegtu palīdzību tiem, kuri palikuši bez elektroenerģijas apgādes.

Slēgtas skolas un valsts iestādes, kā arī daudzi uzņēmumi.

Ceturtdien vētra plosījās Viskonsinas, Aiovas, Nebraskas, Ilinoisas un Misūri štatā, bet piektdien tās epicentrs atrodas virs Lielajiem ezeriem un Apalaču kalniem, savukārt sestdien vētra varētu sasniegt Jaunangliju.

Meteorologi brīdina, ka vētras laikā braukšanas apstākļi ir ārkārtīgi bīstami, un mudina bez liekas vajadzības ceļā nedoties.

Ceturtdien Čikāgas lidostās vētras dēļ tika atcelti vairāk nekā 600 reisi. Vēl vairāki simti lidojumu tika atcelti mazākās lidostās Detroitā, Mineapolisā un Kanzassitijā.

Viskonsinā elektroenerģijas piegāde joprojām nav atjaunota 30 000 patērētāju, un pavalsts gubernators izsludinājis ārkārtas stāvokli.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu