Īsi pirms atkušņa reģistrēts šīs ziemas aukstuma rekords (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pagājušajā naktī gaisa temperatūra Madonā pazeminājās līdz -19,1 grādam, un tā pagaidām ir zemākā gaisa temperatūra, kas šajā ziemā reģistrēta Latvijas meteoroloģisko novērojumu stacijās, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Iepriekšējais šīs ziemas aukstuma rekords bija -18,9 grādi 19.decembrī Alūksnē. Naktī uz 24.decembri Alūksnē un Gulbenē gaiss atdzisa līdz -18 grādiem, visā valstī sals sasniedza vismaz -11 grādu.

Rīgā gaisa temperatūra pagājušajā naktī pazeminājās līdz -13 grādiem, kas ir pagaidām lielākais šīs ziemas aukstums Rīgā.

Pirmdiena ir pēdējā aukstā diena šajā gadā, turklāt stiprā dienvidu, dienvidaustrumu vēja dēļ, kura ātrums brāzmās naktī un no rīta sasniedza 11-16, Kolkā - 20 metru sekundē, aukstums ir īpaši nepatīkams.

Naktī Latviju no rietumiem sasniedza sniegputenis. Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm tas ar pārtraukumiem turpināsies līdz Ziemassvētku nakts sākumam, tādēļ braukšana būs apgrūtināta, atsevišķi lauku ceļi var būt neizbraucami. Ziemassvētku vakarā valsts dienvidrietumos, vēlāk arī citviet gaidāma strauja gaisa temperatūras paaugstināšanās; 25.decembrī valsts lielākajā daļā palaikam līs, ceļa virsmas temperatūra vēl saglabāsies zemāka par nulli, tādēļ gaidāms apledojums.

Maksimālā gaisa temperatūra 25.decembrī Latvijā būs +1..+6 grādi. Saskaņā ar pašreizējo «Global Forecast System» prognozi tuvākajās divās nedēļās stabils sals neatgriezīsies, sniega sega Kurzemē un vietām citviet valstī pakāpeniski nokusīs. Lietus un kūstošā sniega dēļa daudzviet, īpaši pilsētās, veidosies lielas peļķes, iespējama atsevišķu mazāku upju pārplūšana Kurzemē.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu