Latviju daudzviet plosa stipras vēja brāzmas (20)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Jau kopš pusdienlaika Latviju plosa stipras vēja brāzmas, vietām sasniedzot līdz pat 20 metriem sekundē, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Visstiprākais vējš ir Ventspilī, brāzmām sasniedzot līdz pat 20 metrus sekundē, un Liepājā - līdz pat 17 metrus sekundē.

Savukārt Vidzemes jūrmalā vējš nav tik stiprs. Ainažos vēja brāzmas sasniedz 15 metrus sekundē, bet Skultē - 12 metrus sekundē.

Stiprs vējš ir arī Rīgā - līdz pat 14 metriem sekundē.

Vējš pierims tikai no rīta

Šāds vēja stiprums jūras piekrastē saglabāsies arī šīs nakts laikā, informēja LVĢMC. Vējš pierims tikai trešdien no rīta, lai pēcpusdien - ap plkst.15 - atkal atsāktos ar jaunu sparu.

Kā ziņots, visā Latvijā šodien krīt slapjš sniegs un līst lietus. Daudzviet ceļi ir slideni. Pūš stiprs dienvidu, dienvidrietumu vējš.

Trešdien gaidāmi līdzīgi laika apstākļi kā šodien - lietus, slapjš sniegs, naktī nedaudz piesals un uz ceļiem veidosies apledojums - gaisa temperatūra būs no mīnus 2 līdz plus 3 grādiem, dienā - no nulles līdz plus pieciem grādiem.

Bez elektroapgādes palikuši vairāk nekā 1000 klientu

Elektroapgādes traucējumi konstatēti Ogrē, Jūrmalas - Ķekavas elektrolīnijā un Piejūras reģionā - Carnikavā un Garciemā, kā rezultātā bez elektrības ir arī klienti Vecāķos un Vecmīlgrāvī, informēja AS «Latvenergo» preses sekretāre Ivita Bidere.

Šovakar plkst.17.21 avārijas atslēgumi reģistrēti 365 vietās, liecina AS «Latvenergo» mājaslapā pieejamā informācija. Visvairāk - 238 - to ir teritorijā ap Rīgu.

Elektroapgādes traucējumi Vecāķos, Vecmīlgrāvī ir saistīti ar avārijas atslēgumiem Piejūras reģiona - Carnikavas un Garciema - elektrolīnijās, kur patlaban strādā operatīvās brigādes iespējami ātrākai bojājumu lokalizācijai un elektroapgādes atjaunošanai vairāk nekā 1000 klientiem, informēja Bidere. «Bojājumu skaits nav liels, taču, tā kā Latvijā elektrolīnijas ir ļoti garas, šī specifika rada avārijas atslēgumus brīžiem pāris tūkstošiem klientu. Ņemot vērā bojājumu mazo skaitu un darbinieku operatīvo reakciju, līdz šim elektroapgādes atjaunošanas darbs noritējuši veiksmīgi.»

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu