Ķīnā miglas un sala dēļ tūkstošiem cilvēku iesprostoti lidostā (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tūkstošiem saniknotu pasažieru sestdien netika prom no Ķīnas dienvidu pilsētas Kuņminas lidostas, jo gaisa bija satiksme apturēta spēcīgās miglas un gandrīz 30 gadu laikā aukstākā sala dēļ.

10 tūkstoši pasažieru netika prom no Čanšui starptautiskās lidostas Kuņminā, jo spēcīgās miglas dēļ sestdien atcelti 280 reisi, vēstīja valsts ziņu aģentūra «Sjiņhua».

Aculiecinieki stāstīja, ka dusmīgie pasažieri uzbruka lidostas darbiniekiem, sabojājot datoraprīkojumu, bet policija iesaistījās vairāku sadursmju izšķiršanā.

«Sjiņhua» vēstīja, ka pēc miglas izklīšanas sestdienas pēcpusdienā lidmašīnu pacelšanās un nolaišanās lidostā atsākās. Ķīna piedzīvo aukstāko ziemu 28 gadu laikā, «Sjiņhua» citēja Ķīnas Meteoroloģijas dienesta paziņoto.

Kopš novembra visā valsts teritorijā vidējā gaisa temperatūra ir 3,8 grādi zem nulles pēc Celsija skalas, kas ir rekordzema. Savukārt Ķīnas ziemeļaustrumos vidējā gaisa temperatūra ir pat -15,3 grādi pēc Celsija skalas, kas ir zemākā pēdējo 43 gadu laikā.

Šonedēļ aukstuma dēļ apmēram tūkstoš kuģi tika iesprostoti jūrā pie Šaņdunas provinces Ķīnas austrumos krastiem, savukārt decembrī Pekinā snigšanas dēļ atcelti vairāk nekā 140 reisu, vēstīja vietējie plašsaziņas līdzekļi.

Ķīnas ziemeļaustrumu pilsētā Harbiņā sestdien, kad gaisa temperatūra noslīdējusi zem -24 grādiem pēc Celsija skalas, tiek atklāts ikgadējais Ledus un sniega festivāls, kas pasaules slavu iemantojis ar milzīgajām ledus skulptūrām.

Gaidāms, ka Ķīnas ziemeļos nākamnedēļ gaiss kļūs siltāks, bet valsts dienvidos turpināsies snigšana, informēja «Sjiņhua».

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu