Sinoptiķi prognozē ziemas atgriešanos nedēļas otrajā pusē (18)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ja šīs nedēļas pirmajās dienās nokrišņi nav gaidāmi, pieturēsies sals un debesis brīžiem skaidrosies, laika apstākļi uz nedēļas otro pusi mainīsies un gaidāms sniegs.

Kā informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā, nedēļas pirmajās dienās tikai rietumu rajoniem pietuvosies mākoņu zona, kas Kurzemē nesīs sniegu, slapju sniegu.

Būtiskas laika apstākļu izmaiņas ir gaidāmas no nedēļas vidus, jo

Latviju no ziemeļrietumiem šķērsos ciklons, kas atnesīs bagātīgus nokrišņus

- rietumu rajonos gaidāms lietus, slapjš sniegs, kas pāries sniegā, bet austrumos gaidāms sniegs, kas ievērojami papildinās sniega segas krājumus. Naktīs atsevišķos rajonos vietām ir iespējams apledojums, no rītiem un dienā vietām arī slapja sniega nogulums.

Gaidāma arī vēja pastiprināšanās, kas no dienvidrietumiem ātri iegriezīsies no ziemeļiem, un piekrastē vēja brāzmas sasniegs 15-17 metrus sekundē.

Nedēļas noslēgumā ciklons atkāpsies, tomēr vēl snigs un pūtīs brāzmains ziemeļu vējš, ieplūdīs ievērojami aukstākas gaisa masas, tāpēc

nedēļas nogalē nakts stundās gaisa temperatūra pazemināsies līdz mīnus 12, mīnus 17grādiem,

bet dienā tā nepārsniegs mīnus 8 līdz mīnus 13 grādu atzīmi.

Ziemai raksturīgie laika apstākļi pieturēsies arī nākamās nedēļas sākumā.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu