Otrdienas rītā Latvijā vietām -15 grādu sals (5)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Aizvadītajā naktī vietām Latvijā bijis mīnus 15 grādu stiprs sals, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Zemākā gaisa temperatūra tika reģistrēta nakts sākumā Zosēnos, Jaunpiebalgas novadā, kur gaisa temperatūra skaidra laika un bezvēja apstākļos pazeminājās līdz nepilniem -15 grādiem. Vēlāk, debesīm apmācoties, gaiss šeit kļuva par septiņiem grādiem siltāks.

Daugavpilī un Madonā gaisa temperatūra pazeminājusies līdz mīnus 10 grādiem, savukārt Kurzemē un Zemgalē bijis vien mīnus 3 līdz mīnus 5 grādu auksts.

Otrdienas rītā visā Latvijā ir apmācies laiks, vietām Latgalē nedaudz snieg. Pūš lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš.

Arī Rīgā aizvien saglabājas apmākušās debesis, dienvidu vējš brāzmās pūš līdz septiņiem metriem sekundē, gaisa temperatūra -3..-4 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -5,4 grādiem Zosēnos līdz -2 grādiem Mērsragā, Eiropā - no -22 grādiem vietām Krievijas ziemeļos līdz +23 grādiem Perpiņanā, Francijas galējos dienvidrietumos, un +23..+24 grādiem Spānijas austrumos.

Zemākā gaisa temperatūra Eiropā otrdienas rītā ir -23..-24 grādi dažviet kalnu apgabalos Bulgārijā un Rumānijā, kā arī -32 grādi Krievijas ziemeļos.

Otrdien vietām nedaudz snigs, Kurzemē snigs stiprāk

Otrdien Latvijā būs pārsvarā mākoņains laiks un vietām nedaudz snigs, bet pēcpusdienā un vakarā daļā Kurzemes snigs spēcīgi un arī nedaudz puteņos.

Pūtīs mērens dienvidu vējš, Kurzemes piekrastē brāzmās līdz 13 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra būs no -1 grāda Kurzemes piekrastē līdz -6 grādiem valsts austrumos.

Rīgā gaidāms mākoņains laiks, iespējams neliels sniegs - galvenokārt vakarā. Pūtīs mērens dienvidu vējš, gaisa temperatūra būs -3 grādi.

Laikapstākļus vēl nosaka anticiklons, vienlaicīgi no ziemeļrietumiem tuvojas atmosfēras fronte ar nokrišņu mākoņiem, kas visvairāk skars Kurzemi.

Braukšanas apstākļi apmierinoši

Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem un reģionālajiem ceļiem otrdienas rītā saglabājas apmierinoši, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» apkopotā informācija. Brauktuves sausas, valsts austrumos vietām nedaudz sniegotas un mitras.

Savukārt vietējos ceļus daudzviet klāj ledus un sniegs, labāki braukšanas apstākļi ir Kurzemē. Uzturēšanas darbu ietvaros notiek tikai bīstamo ceļa posmu - krustojumu, pagriezienu un kāpumu - pretslīdes apstrāde, tādēļ, braucot pa vietējiem ceļiem, jāievēro īpaša piesardzība.

Autoceļš V50 (Baltezers - Āņi - Lapmeži) posmā no tilta pāri Gaujas - Baltezera kanālam līdz Garkalnei vietām joprojām ir pārplūdis.

Otrdien Kurzemē gaidāms sniegs, kas dienas otrajā pusē būtiski pasliktinās braukšanas apstākļus, prognozē sinoptiķi. Vakarā neliela sniega dēļ apledojums iespējams arī valsts centrālajā daļā, un arī trešdienas rītā ceļi daudzviet būs slideni.

«Latvijas Valsts ceļi» aicina autovadītājus izvēlēties ceļa stāvoklim un savām auto vadīšanas prasmēm atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri, kā arī atgādina, ka laikapstākļu ietekmē braukšanas apstākļi var strauji mainīties.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu