Ceturtdien un piektdien snigs, nedēļas nogalē kļūs aukstāks (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ceturtdien un piektdien ciklons Latvijai atnesīs daudz sniega, bet nedēļas nogalē un nākamās nedēļas sākumā pastiprināsies sals, liecina «Global Forecast System» prognoze.

Vietām valstī līdz piektdienas vakaram, visticamāk, uzsnigs vairāk nekā desmit centimetru sniega.

Intensīvākā snigšana prognozēta ceturtdienas naktī un priekšpusdienā, tuvākajā naktī Kurzemē gaidāms arī lietus.

Dienvidu vēju ceturtdien nomainīs austrumu un ziemeļu vējš, Kurzemē vējš kļūs brāzmains, līdz ar to gaidāms arī putenis. Pirms tam Kurzemē un Vidzemes ziemeļrietumos uz vadiem un koku zariem veidosies slapja sniega kārta, kas piesals.

Gaisa temperatūra ceturtdien būs 0..-5 grādi, piektdien tā pazemināsies līdz -3..-8 grādiem, sestdien un svētdien - pārsvarā līdz -7..-12 grādiem. Valsts austrumu pusē svētdien un nākamās nedēļas sākumā iespējams par dažiem grādiem lielāks sals.

Gaiss var atdzist līdz -30 grādiem

Šajā nedēļas nogalē un nākamās nedēļas sākumā dominēs lēns līdz mērens austrumu vējš, būs daudz mākoņu un vietām nedaudz snigs. Līdz mēneša beigām prognozēts kopumā auksts laiks, atsevišķās diennaktīs gaisa temperatūra Kurzemē var pakāpties līdz nullei, bet valsts austrumos pastāv arī 30 grādu sala iespējamība.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu