Horvātijas galvaspilsētā trīs dienas putina (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Horvātijā un tās kaimiņvalstīs pēdējās dienās ļoti spēcīgi snidzis, viens no smagāk skartajiem reģioniem ir Zagreba un tās apkaime, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Horvātijas galvaspilsētā, kas ir arī valsts lielākā pilsēta, sestdien, 12.janvārī, sniega vēl nebija, bet jau otrdienas, 15.janvāra, rītā Zagrebas centru klāja 54 centimetrus dziļš sniegs, citviet pilsētā un tās apkaimē izveidojusies līdz 69 centimetriem augsta sniega kārta.

Nokrišņu daudzums Zagrebā trīs diennaktīs sasniedza 70 milimetru ūdens ekvivalenta, bet Horvātijas rietumu daļā lietus un sniega daudzums vietām sasniedza pat 140 milimetru.

Milzīgais sniega daudzums paralizējis satiksmi, licis atcelt mācības skolās un radījis virkni citu problēmu, vēsta vietējie plašsaziņas līdzekļi.

Lielu daļu Horvātijas un teju visu Slovēniju pārklājusi 20-70 centimetru bieza sniega kārta, dažos kalnu apgabalos sniega segas augstums pārsniedz pusotru metru. Slovēnijas galvaspilsētā Ļubļanā izveidojusies aptuveni 30 centimetru dziļa sniega kārta.

Spēcīgi nokrišņi šajā reģionā šomēnes gaidāmi vēl vairākas reizes, prognozē sinoptiķi.

Foto: AP/Scanpix
Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu