Lielbritānijā spēcīgi snieg, atceļ avioreisus, slēdz tūkstošiem skolu (9)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Lielbritānijā spēcīgās snigšanas dēļ piektdien atcelti simtiem avioreisu un slēgtas vairāk nekā 3000 skolu.

Londonas Hītrovas lidostā atcelti 365 reisi. Lai notīrītu divus skrejceļus, iesaistīti 24 transporta līdzekļi, informēja lidostas preses pārstāve.

Tomēr viņa uzsvēra, ka lidostai ir ļoti organizēts sniega tīrīšanas plāns, kas tika izstrādāts pēc 2010.gada ziemas sezonas, kad spēcīgā snigšana un sals īsi pirms Ziemassvētkiem izraisīja lidostā haosu vairāku dienu garumā.

Uzņēmums «Eurostar», kas nodrošina ātrgaitas vilcienu satiksmi starp Londonu, Parīzi un Briseli, piektdien atcēlis četrus reisus un paziņojis, ka pārējie vilcieni kavējas, jo slikto laikapstākļu dēļ noteikti ātruma ierobežojumi.

Sauthemptonas lidosta un Birmingemas lidosta slēgtas visu dienu, bet uz laiku slēgtas arī lidostas Kārdifā, Bristolē un Džērsijas salā.

Slikto laikapstākļu dēļ ievērojami traucēta arī satiksme uz ceļiem.

Lielbritānijas nacionālais meteoroloģiskais dienests «The Met Office» daļā Velsas dienvidu izsludinājis reti lietoto «sarkano brīdinājuma» trauksmi, prognozējot, ka vietām sniega segas biezums var palielināties pat par 30 centimetriem.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu