Pāri Latvijai virzās spēcīgi nokrišņi, pastiprinās vējš (6)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Trešdienas pēcpusdienā pāri Latvijai no rietumiem virzās stiprs lietus un sniegputenis. Dienvidu, dienvidaustrumu vēja ātrums brāzmās sasniedz 11-16 metrus sekundē, tādēļ valsts austrumu pusē uz ceļiem vietām veidojas aizputinājumi un līdz ar snigšanas sākumu gaidāma būtiska braukšanas apstākļu pasliktināšanās, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra un uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» informācija.

Tuvākajās stundās valsts centrālajā un austrumu daļā vējš vēl pieņemsies spēkā, bet Kurzemē tas pierims. Stiprākais sniegputenis plosīsies vakarā un nakts sākumā Vidzemē un Latgalē. Redzamība sniegputenī vai miglā vietām saruks līdz simts metriem, daži lauku ceļi valsts austrumu daļā var kļūt neizbraucami.

Trešdienas vakarā Kurzemē, vēlāk arī citviet valstī nokrišņi mitēsies, bet no rietumiem nāks jauni lietus un sniega mākoņi, tādēļ daudzviet atkal būs nokrišņi, ceturtdienas pievakarē visā valstī līs un snigs. Gaidāms pārsvarā apmācies un vietām miglains laiks.

Ceturtdien pūtīs mērens vējš no dienvidu puses, tā ātrums brāzmās sasniegs 8-13 metrus sekundē, Dienvidkurzemes piekrastē - 18 metru sekundē. Gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā būs 0..+3 grādi.

Rīgā trešdienas vakarā gaidāms stiprs lietus un sniegs, kā arī dienvidu vēja brāzmas līdz 16 metriem sekundē. Ceturtdien palaikam gaidāmi nokrišņi, pārsvarā neliels lietus, pūtīs dienvidu vējš ar brāzmām līdz 11 metriem sekundē, gaisa temperatūra būs +2..+3 grādi.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu