Rīgā pasliktinājusies gaisa kvalitāte (8)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Rīgas centrā pagājušās nedēļas sākumā trīs dienas novērota paaugstināta cieto daļiņu PM10 jeb putekļu koncentrācija gaisā, liecina Rīgas domes Vides pārvaldes Gaisa un ūdens aizsardzības nodaļas speciālistu apkopotā informācija par gaisa kvalitāti Rīgas centrā laikā no 28.janvāra līdz 4.februārim.

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments gaisa piesārņojumu mēra Brīvības ielas posmā starp Ģertrūdes un Bruņinieku ielu un Krišjāņa Valdemāra ielas posmā starp Dzirnavu un Lāčplēša ielu. Gaisa kvalitāti raksturo ar indeksu, kas mainās no 0 līdz 200.

Valdemāra ielā augstākas slāpekļa dioksīda un putekļu PM10 koncentrācijas novērotas pirmdien, otrdien un trešdien, ko speciālisti skaidro ar specifiskajiem laika apstākļiem - zema temperatūra, liels mitrums, neliels vējš -, kad viss uz vietas radītais piesārņojums netiek no pilsētas izvēdināts. Šajās dienās pārsniegts robežlielums putekļiem - 50 mikrogramu uz kubikmetru vidēji diennaktī. Gadā atļauti 35 šādi pārsniegumi, bet šogad reģistrēti jau deviņi.

Brīvības ielā pagājušajā nedēļā novērots nedaudz paaugstināts gaisa piesārņojums tikai piektdien līdzīgu iemeslu dēļ - neliela vēja, skaidra un vēsa laika, liela gaisa mitruma apstākļos viss autotransporta, apkures un citas cilvēku darbības dēļ radītais gaisa piesārņojums uzkrājas pilsētā.

Kopumā vidējais gaisa kvalitātes indekss Rīgas centrā, Brīvības ielā, atbilst ļoti labai gaisa kvalitātei, bet Krišjāņa Valdemāra ielā - vidēji labai gaisa kvalitātei.

Nedēļa Sarkandaugavā aizvadīta ar labu gaisa kvalitāti. Augstākas gaisa kvalitātes indeksa vērtības novērotas pirmdien un trešdien, kad lielāks bijis autotransporta radītā slāpekļa dioksīda piesārņojums, kā arī paaugstināta benzola koncentrācija, kad blakus esošajos uzņēmumos veikta naftas produktu pārkraušana.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu