Miglas dēļ Rīgas lidostā atceļ reisus vai novirza uz kaimiņvalstīm (13)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Biezas miglas dēļ ceturtdienas rītā starptautiskajā lidostā «Rīga» nav varējušas nosēsties vismaz deviņas lidmašīnas, kas novirzītas uz kaimiņvalstu lidostām, un atcelti vairāki izlidojošie reisi, liecina informācija lidostas mājaslapā.

Reisi no Tallinas un Kišiņevas tika novirzīti uz Tallinu, savukārt reisi no Maskavas un Helsinkiem - uz Palangu, pastāstīja lidostas «Rīga» Komunikācijas vienības vadītāja Elīna Krastiņa.

Tā kā laika apstākļi nav uzlabojušies, Oslo reiss ir novirzīts uz Palangu, Kaļiņingradas un Kopenhāgenas reiss uz Tallinu.

Kopš astoņiem rītā lidostā «Rīga» nav nolaidusies neviena lidmašīna. Agrā rītā citu problēmu dēļ atcelts izlidojošais reiss uz Maskavu. Vēlāk atcelts reiss uz Oslo un Hamburgu, bet pēc deviņiem rītā pacēlās lidmašīnas uz Amsterdamu, Berlīni, Kopenhāgenu, Romu, Stokholmu un Varšavu.

Rīgas lidostā kopš astoņiem rītā redzamība miglā ir 150-300 metru. Migla drīzumā izklīdīs, prognozē sinoptiķi.

Starptautiskā lidosta «Rīga» ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Alūksnē sniega arvien vairāk

Valsts austrumos turpina augt sniega sega, Alūksnē tās biezums sasniedzis 42 centimetrus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) veiktie mērījumi. Bieza migla ar redzamību 250 metru šorīt ir Rīgas lidostā, tādēļ nevar nosēsties lidmašīnas.

Kopš trešdienas vakara sniega sega šeit kļuvusi par pieciem centimetriem biezāka. Alūksnes apkaimē vietām ir vēl par dažiem centimetriem dziļāks sniegs.

Daugavpils lidostā sniega segas biezums pagājušajā naktī audzis no 8 līdz 11 centimetriem, savukārt Jaunpiebalgas novada Zosēnos sniega kārtas augstums sasniedzis 32 centimetrus. Cēsu apkaimē saglabājas aptuveni 17, Skrīveros - 12 centimetru dziļa sniega sega.

Valsts rietumu pusē un Rīgā pagājušajā naktī nav snidzis, Kurzemē un Zemgalē saglabājas 1-9 centimetrus bieza sniega kārta, Kurzemes rietumu piekrastē sniega praktiski nav, bet Rīgā ir aptuveni pieci centimetri sniega.

Ceturtdiena paies pārsvarā bez nokrišņiem un vēja

Ceturtdien Latvijā saglabāsies daļēji apmācies laiks, valsts austrumu daļā vietām vēl nedaudz snigs, iespējams smidzinošs lietus, un nelieli īslaicīgi nokrišņi gaidāmi arī dažviet Kurzemes rietumos.

Dominēs bezvējš. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz -1..+3 grādiem.

Rīgā gaidāms mainīgs mākoņu daudzums, bez nokrišņiem un vēja. Gaiss iesils līdz +1 grādam.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena apgabals, tā ietekme mazinās, atmosfēras spiediens nedaudz paaugstinās, bet no dienvidiem tuvojas nākamā nokrišņu zona, kas naktī uz piektdienu sasniegs valsts rietumu un centrālo daļu.

Sliktākie braukšanas apstākļi valsts austrumu daļā

Apledojuma un sniega dēļ Latvijas austrumu daļā ceturtdienas rītā apgrūtināta braukšana pa visiem autoceļiem, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» operatīvā informācija.

Valsts rietumu un centrālajā daļā braukšanas apstākļi uz galvenajiem un reģionālajiem ceļiem kopumā apmierinoši, lai gan atsevišķos posmos ir apledojums un bieza migla.

Braukšana pa vietējiem ceļiem apgrūtināta visā Latvijā. Uz lauku ceļiem notiek tikai bīstamo posmu - krustojumu, pagriezienu vai kāpumu - pretslīdes apstrāde, tādēļ, braucot pa tiem, jāievēro īpaša piesardzība.

Dienas gaitā braukšanas apstākļi uz lielajiem autoceļiem uzlabosies, vakarā palielināsies apledojuma veidošanās risks. Piektdienas rītā valsts lielākajā daļā ceļi būs apledojuši un/vai apsniguši, prognozē sinoptiķi.

«Latvijas Valsts ceļi» aicina autovadītājus izvēlēties ceļa stāvoklim un savām auto vadīšanas prasmēm atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri, kā arī atgādina, ka laikapstākļu ietekmē braukšanas apstākļi var strauji mainīties. Autovadītājiem arī jāatceras, ka autoceļi sadalīti dažādās uzturēšanas klasēs un tiek tīrīti prioritārā secībā, proti, vispirms tiek tīrīti un apstrādāti valsts galvenie un pēc tam reģionālie un vietējie autoceļi atbilstoši to uzturēšanas klasei.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu