ASV ziemeļaustrumu piekrastē gaidāma spēcīga sniega vētra (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV ziemeļaustrumu piekrastē, ieskaitot Ņujorku, piektdien un sestdien tiek prognozēta liela sniega vētra, kuras dēļ jau ir atcelti simtiem avioreisu.

Vētra kulmināciju sasniegs agrā sestdienas rītā uz austrumiem no Keipkodas

Ir gaidāms, ka sniega vētra visblīvāk apdzīvotajā ASV daļā ieradīsies no Lielo ezeru rajona un izraisīs elektroapgādes pārtraukumus un haosu satiksmē. Tās kulminācija tiek prognozēta sestdienas rītā.

Bostonā, kur sniega vētru pastiprinās spēcīgi vēji, jau ir slēgtas skolas.

Nacionālais meteoroloģiskais dienests prognozēja, ka divu meteoroloģisku sistēmu kombinācija radīs «potenciāli vēsturisku» ziemas vētru teritorijā no Ņūdžersijas līdz Menas štatam.

Tiek prognozēts, ka šīs vētras laikā uzsnigs no 30 līdz 60 centimetriem sniega, sevišķi Bostonā. Vēja ātrums vētras laikā varētu sasniegt 40 līdz 56 kilometrus stundā, bet brāzmās - līdz pat 120 kilometriem stundā.

Sagaidāms, ka stihija skars arī Ņujorku

Ņujorkā, kur iedzīvotāji vēl atceras oktobrī piedzīvoto orkānu «Sendija», ir samazināts Steitenailendas prāmja reisu skaits gaidāmās vētras laikā, bet skolas vēl nav slēgtas. Mērs Maikls Blumbergs aicināja iedzīvotājus uzkrāt nepieciešamos produktus un medikamentus, ņemot vērā gaidāmās elektroapgādes un transporta grūtības. Pašvaldība sagatavojusi sniega arklus un 250 tūkstošus tonnu sāls ielu atbrīvošanai no sniega.

Ņujorkā varētu uzsniegt ap 30 centimetriem sniega

Sniegputeņa dēļ ASV atcelti tūkstošiem avioreisu

Spēcīga sniegputeņa dēļ ASV piektdien atcelti ap 4000 starptautisko un iekšzemes avioreisu, vēsta ziņu aģentūra AP.

Jau ceturtdien tika atcelti vairāk nekā 2000 lidojumu, bet piektdien stihijas dēļ netiks veikti vēl vismaz 3940 avioreisi.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu