Latvijai tuvojas ciklons ar ilgstošu sniegu (20)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijai no dienvidaustrumiem tuvojas kārtējais ciklons, kas sev līdzi nes nokrišņus, un svētdien daudzviet valstī, tostarp Rīgā, ilgstoši snigs. Snigšana turpināsies aptuveni 20 stundu, taču tā nebūs ļoti intensīva un pārāk bieza sniega sega neizveidosies.

Naktī uz svētdienu valsts austrumos gaidāms sniegs, no rīta sāks snigt Latvijas centrālajā daļā, vēlāk - arī Kurzemē. Valsts lielākajā daļā snigs ilgstoši, snigšana mitēsies tikai pirmdien. Debesis būs apmākušās, vietām Latgalē un Vidzemē gaidāma arī migla.

Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļrietumu vējš, svētdienas vakarā - dienvidrietumu vējš. Gaisa temperatūra būs +2..-3 grādi.

Rīgā debesis klās bieza mākoņu sega. Svētdienas rītā sāks snigt, un snigšana turpināsies aptuveni 20 stundu, bet nav gaidāma intensīva snigšana - kopumā varētu uzsnigt septiņi centimetri sniega. Pūtīs mērens ziemeļrietumu vējš, gaisa temperatūra būs aptuveni nulle grādu.

Nākamnedēļ nokrišņi mitēsies un pastiprināsies sals

No pirmdienas atmosfēras spiediens virs mūsu reģiona paaugstināsies, līdz ar to nokrišņu būs maz, vien atsevišķās dienās. Vēji iegriezīsies no austrumu puses, aizvien būs lēni līdz mēreni, tomēr tie nodrošinās vēsāku gaisa masu ienākšanu mūsu reģionā.

Sals stabilizēsies, naktīs gaisa temperatūra jau noslīdēs līdz mīnus 3, mīnus 8 grādiem, arī dienas laikā gaisa temperatūra virs nulle grādiem būs maz iespējama, bet darba nedēļas beigās, debesīm skaidrojoties, vietām gaidāms sals līdz mīnus 15 grādiem.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu