Latviju sasniedz liels sniegputenis (47)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latviju no ziemeļrietumiem sasniedz sniegputenis, nokrišņi gaidāmi visā valstī, sestdienas vakarā un tuvākās nakts pirmajā pusē daudzviet snigs stipri un arī putinās spēcīgi, tādēļ redzamība īslaicīgi saruks līdz dažiem simtiem metru, brīdina sinoptiķi. Plašajai nokrišņu zonai šķērsojot teritoriju, atsevišķos rajonos gaidāms sniega segas pieaugumu par 6-10 cm.

Spēcīgs sniegputenis gaidāms dažu stundu garumā, bet vēlāk Latviju šķērsos jaunas nokrišņu zonas, tādēļ svētdien pārsvarā saglabāsies apmācies laiks, palaikam snigs un puteņos. Ceļi būs slideni, daudzviet veidosies sniega sanesumi.

Kā novēroja TVNET, valsts centrālajā daļā un Vidzemē pēc deviņiem vakarā bija jau sācies spēcīgs sniegputenis un stiprs vējš, kas pamatīgi apgrūtina braukšanas apstākļus.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informē, ka šodien pēcpusdienā no plkst.15 līdz plkst.19 dienvidu, dienvidrietumu vējš, sākot no piekrastes rajoniem, pastiprināsies brāzmās līdz 15-19 m/s.

Savukārt vakarā no plkst.19 līdz plkst.22 vietām, galvenokārt jūras piekrastē, rietumu, ziemeļrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 20-22 m/s.

Svētdien iegriezīsies ziemeļrietumu vējš, Kurzemē no rīta un dienā gaidāmas brāzmas līdz 21-26 m/s, daudzviet citviet valstī - līdz 15-20 m/s. Lēnāks vējš būs ziemeļaustrumu novados. Vēja ātrums sāks mazināties svētdienas vakarā.

Gaisa temperatūra naktī uz svētdienu paaugstināsies līdz -2..+3 grādiem. Svētdienas pēcpusdienā ieplūdīs vēsāks gaiss, vakarā gaisa temperatūra pazemināsies līdz -3..-9 grādiem.

Rīgā pamatīgs sniegputenis gaidāms sestdienas vakarā un līdz pusnaktij, kad dienvidu vējš brāzmās pūtīs līdz 14 m/s. Svētdien atkal palaikam snigs un puteņos, iegriezīsies ziemeļu, ziemeļrietumu vējš ar brāzmām līdz 20 m/s. Gaisa temperatūra svārstīsies ap nulli, pēcpusdienā kļūs aukstāks, svētdienas vakarā gaidāmi -7 grādi.

Jau vēstīts, ka svētdien gaidāmā vētra Kurzemē būs pirmā vētra Latvijā šajā gadā. Savukārt pirmdienas rītā Vidzemē - zem skaidrām debesīm un bezvējā - iespējams sals līdz pat -22 grādiem.

Komentāri (47)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu