Šodien pārspēts 6.marta siltuma rekords; strauji kļūs aukstāks (8)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien divās meteoroloģisko novērojumu stacijās - Pāvilostā un Jaunpiebalgas novada Zosēnos - pārspēts 6.marta maksimālās gaisa temperatūras rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotie dati.

Pāvilostā un Zosēnos pārspēts 6.marta siltuma rekords

Pāvilostā par viena grāda desmitdaļu pārspēts 1975.gada rekords, kas bija +6,7 grādi. Savukārt Zosēnos jaunais 6.marta siltuma rekords ir +8,4 grādi, iepriekšējā augstākā gaisa temperatūra šajā datumā bija +8,2 grādi 1961.gadā.

Vissiltākā trešdiena bija Rīgā, kur centra meteostacijā reģistrēti +8,7 grādi, bet lidostas termometra stabiņš pakāpās līdz +9,1 grādam. Tā ir pagaidām augstākā šogad reģistrētā gaisa temperatūra Latvijā, kā arī augstākā temperatūra kopš pērnā gada 15.novembra.

Valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra trešdien paaugstinājās līdz +7..+8 grādiem. Vēsākais laiks saglabājās pretvēja piekrastē, tostarp Ventspils ostā gaiss iesila tikai līdz +2,8 grādiem.

Trešdienas vakarā gaisa temperatūra Latvijā pazeminājusies līdz -1..+3 grādiem. Jau vēstīts, ka ceturtdien laikā ap saullēktu gaiss atdzisīs līdz -3..-8 grādiem, valsts ziemeļaustrumos - līdz -11 grādiem, savukārt dienas gaitā saule gaisu sasildīs līdz -2..+3 grādiem. Turpmākajās diennaktīs spēkā pieņemsies sals, dažviet Latgalē un Vidzemē gaisa temperatūra pazemināsies līdz -23 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Ceturtdien sāks ieplūst arktiskās gaisa masas

Taču jau tuvākajā diennaktī Latvijā sāks ieplūst arktiskās gaisa masas, un gaisa temperatūra līdz nākamās nedēļas sākumam pazemināsies par 15-20 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Ceturtdien būs neliels vai mainīgs mākoņu daudzums, vietām nedaudz īslaicīgi snigs. Pūtīs mērens vējš no ziemeļu puses.

Gaisa temperatūra ceturtdien laikā ap saullēktu noslīdēs līdz -3..-8 grādiem, valsts ziemeļaustrumos - līdz -11 grādiem. Dienas gaitā saule gaisu sasildīs līdz -2..+3 grādiem.

Rīgā 7.martā gaidāms neliels mākoņu daudzums, bez nokrišņiem. Pūšot dzestram ziemeļu vējam, gaisa temperatūra no rīta pazemināsies līdz -6..-7 grādiem, dienā tā svārstīsies ap nulli.

Turpmākajā nedēļā Latvijā atkal atgriezīsies sals

Jau ziņots, ka turpmākajā nedēļā Latvijā atkal atgriezīsies sals. Sākot ar nakti uz ceturtdienu, 7.martu, Latvijā atgriezīsies sals, un tā laikā vietām gaisa temperatūra pazemināsies līdz mīnus 17 grādiem.

Naktī zemākā gaisa temperatūra gaidāma mīnus 9 grādi, bet pārsvarā Latvijā būs no mīnus 4 līdz mīnus 9 grādiem, vien jūras piekrastē būs nedaudz siltāks, bet dienas laikā gaisa temperatūra lielākoties būs no mīnus 4 līdz plus 1 grādam.

Naktī uz piektdienu un arī turpmākajās naktīs līdz pat nākamās nedēļas sākumam kļūs vēl aukstāks un gaisa temperatūra pazemināsies līdz mīnus 9, mīnus 14 grādiem. Vidzemes augstienē un Latvijas Ziemeļu rajonos gaisa temperatūra pazemināsies līdz mīnus 16, mīnus 17 grādiem.

Savukārt dienā gaisa temperatūra būs gaidāma no mīnus 2 līdz mīnus 7 grādiem. Vien jūras piekrastē būs nedaudz siltāk.

Šajā laikā lielākoties iztiks bez nokrišņiem, tādējādi sniega segas biezums nepieaugs.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu