Šorīt ļoti auksts rīts; pa dienu būs siltāks (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Piektdien visā Latvijā būs sauss un ļoti saulains laiks, pūtīs lēns vējš.

Piektdien spoži spīdēs saule un pūtīs lēns vējš

Pēcpusdienā saule gaisu sasildīs līdz +1..-3 grādiem.

Rīgā visu dienu spoži spīdēs saule. Pūšot lēnam dienvidaustrumu vējam, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz 0..-1 grādam.

Laikapstākļus nosaka augsta spiediena atzars. Turpmākajās dienās saule sildīs mazāk.

8.marta rītā Latvijā valda sals līdz -18 grādiem

Piektdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir no -5..-7 grādiem Kurzemes piekrastē līdz -16..-18 grādiem dažviet Vidzemē - galvenokārt reģiona ziemeļos un Vidzemes augstienē, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Pērn un 2010.gadā 8.marta rītā bija vēl lielāks sals - Vidzemē gaisa temperatūra vietām noslīdēja nedaudz zem -20 grādu atzīmes.

Patlaban visā valstī ir pilnīgi skaidras debesis, nokrišņu nav. Pūš lēns austrumu vai ziemeļu vējš, Vidzemē vēja tikpat kā nav.

Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem saglabājas apmierinoši, brauktuves ir sausas.

Rīgā skaidrs laiks, pūš ziemeļaustrumu vējš ar ātrumu 2-5 metri sekundē. Gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -8 grādiem, austrumu piepilsētā - līdz -12 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -1,3 grādiem Priekuļos līdz +3,3 grādiem Pāvilostā, citviet Eiropā - no -17 grādiem galējos austrumos, Krievijā, līdz +23 grādiem Francijas dienvidrietumos un Spānijas piekrastē.

Zemākā gaisa temperatūra Eiropā piektdienas rītā ir aptuveni -30 grādu kalnu apgabalos Skandināvijas dienvidu daļā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu