Daugavpils apkaimē naktī 23 grādu sals; sestdien dzestrs vējš (10)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Sestdien rīta agrumā lielākais sals Latvijā reģistrēts Daugavpils lidostā, kur gaisa temperatūra pazeminājās līdz -23 grādiem. Daudzviet Kurzemē, Zemgalē un Vidzemē, tostarp Rīgas apkaimē, naktī vai no rīta sals sasniedza -15..-18 grādu.

Līdzīga gaisa temperatūra fiksēta arī citviet valsts dienvidaustrumu daļā. Saskaņā ar uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» datiem Aizkraukles, Jēkabpils, Krāslavas, Līvānu, Preiļu, Rēzeknes un Viļānu apkaimē gaisa temperatūra no rīta pazeminājās līdz -20..-22 grādiem.

Daudzviet Kurzemē, Zemgalē un Vidzemē, tostarp Rīgas apkaimē, naktī vai no rīta sals sasniedza -15..-18 grādu. Siltākais laiks saglabājās Kurzemes piekrastē, kur gaisa temperatūra vietām nenoslīdēja zemāk par -10 grādiem. Mākoņu un vēja dēļ dažviet novērotas straujas temperatūras svārstības, piemēram, Mērsragā gaisa temperatūra paaugstinājās no -13 grādiem plkst.3 līdz -5 grādiem plkst.5.

Sestdienas rītā Latvijā ir neliels mākoņu daudzums, bez būtiskiem nokrišņiem. Daudzviet saglabājas bezvējš, Kurzemē pūš lēns līdz mērens ziemeļaustrumu vējš, arī Vidzemē pūš ziemeļu vējš.

Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ir apmierinoši, brauktuves sausas.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, sāk pūst ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš. Gaisa temperatūra septiņos rītā -8..-9 grādi, piepilsētā līdz -15 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -4,3 grādiem Daugavpils lidostā līdz +1,7 grādiem Pāvilostā, citviet Eiropā - no -18 grādiem Krievijas ziemeļos līdz +22 grādiem dažviet Balkānu reģionā un nepilniem +26 grādiem Spānijas austrumu un dienvidu piekrastē.

Zemākā gaisa temperatūra Eiropā sestdienas rītā ir -31..-33 grādi vietām Krievijas un Skandināvijas ziemeļos, kā arī kalnu apgabalos Skandināvijas dienvidu daļā.

Sestdien pūtīs dzestrs vējš

Sestdien Latvijā pūtīs mērens ziemeļaustrumu vējš, kas pastiprinās aukstuma sajūtu. Tā ātrums brāzmās Kurzemē sasniegs 12 metru sekundē.

Gaidāms neliels mākoņu daudzums, vietām nedaudz īslaicīgi snigs. Pavasara saule gaisu spēs sasildīt līdz -2..-7 grādiem.

Rīgā nokrišņi maz iespējami, spīdēs saule un pūtīs dzestrs ziemeļaustrumu vējš. Gaiss iesils līdz -5 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklona dienvidaustrumu mala.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu