Vidzemē sals pastiprinājies līdz pat -24 grādiem (7)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Svētdienas rītā zemākā gaisa temperatūra Latvijā reģistrēta Vidzemes augstienē, kur Jaunpiebalgas novada Zosēnos sals sasniedza -24 grādus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Saskaņā ar uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» datiem sals līdz -20..-23 grādiem reģistrēts arī daudzviet citviet Vidzemē, tostarp Amatas novadā, Cēsu apkaimē, kā arī Alūksnes un Madonas pusē. Arī Valkas meteostacijā reģistrēts -21 grāds.

Latgalē gaisa temperatūra saullēktā pazeminājās līdz -15..-19 grādiem, Kurzemē un Zemgalē - pārsvarā līdz -11..-15 grādiem, par kādu grādu siltāks laiks saglabājās vietām Kurzemes piekrastē.

Debesis ir pārsvarā skaidras, nokrišņu nav. Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem saglabājas apmierinoši, brauktuves ir sausas. Pūš lēns līdz mērens ziemeļaustrumu vējš.

Rīgā skaidrs laiks, pūš ziemeļaustrumu vējš ar ātrumu 3-6 metri sekundē. Gaisa temperatūra saullēktā pazeminājās līdz -12..-13, austrumu piepilsētā - līdz -17 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -5,7 grādiem Alūksnē līdz -0,9 grādiem Pāvilostā, citviet Eiropā - no -23 grādiem Vorkutas pusē, Krievijā, līdz +22 grādiem Bulgārijā, +23 grādiem Grieķijā, +24 grādiem Sicīlijas un Spānijas austrumu piekrastē.

Zemākā gaisa temperatūra Eiropā svētdienas rītā ir -33..-35 grādi vietām Norvēģijas un Zviedrijas kalnu apgabalos, kā arī Krievijas ziemeļos pie Urāliem.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu