Alūksnē kritis 1972.gada minimālās temperatūras rekords (16)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Aizvadītajā naktī viszemākā gaisa temperatūra fiksēta Zosēnu novērojumu stacijā - mīnus 26 grādi, savukārt Alūksnes stacijā ir jauns zemākās gaisa temperatūras rekords šajā datumā, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Alūksnes novērojumu stacijā zemākā gaisa temperatūra - mīnus 20,2 grādi tika fiksēti 1972.gadā, taču šodien tur reģistrēts mīnus 21,3 grādu sals.

Aizvadītajā naktī zemākās gaisa temperatūras reģistrētas Vidzemē - no mīnus 16 līdz mīnus 26 grādiem, Latgalē gaiss atdzisis līdz mīnus 16, mīnus 19 grādiem, bet Zemgalē gaisa temperatūra bija augstāka - mīnus 13, mīnus 14 grādu robežās. Arī Kurzemē vietām termometra stabiņš noslīdējis līdz mīnus 19 grādu atzīmei - tāda temperatūra reģistrēta Irbenes apkaimē. Tikmēr Rīgas centrā gaiss atdzisis līdz mīnus 12 grādiem.

Sinoptiķi prognozē, ka arī nākamajā naktī sals vietām sasniegs mīnus 20 un vairāk grādu atzīmi, un rīt dienā vēl būs sals no mīnus 1 līdz mīnus 6 grādiem. Situācija nemainīga būs vēl nedēļas pirmo pusi, taču uz nedēļas beigām, Latviju skarot aktīvam ciklonam, debesis apmāksies, gaidāms brāzmains vējš un sniegs, vietām arī putenis.

Pirmie atkušņi gaidāmi jau nākamajā nedēļā, prognozē sinoptiķi.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu