Zosēnos - 26 grādi, vietām jauni aukstuma rekordi; diena būs saulaina (12)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Otrdien teju visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks. Latgales dienvidos gaidāma debesu apmākšanās, šeit vakarpusē nedaudz snigs.

Zosēnos atkal 26 grādu sals, vietām jauns aukstuma rekords

Otrdien spīdēs saule, Latgales dienvidus neliels sniegs

Pūtīs lēns vējš, Latgalē - mērens austrumu vējš. Saule gaisu sasildīs līdz -2..-5 grādiem.

Rīgā gaidāmas skaidras debesis un lēns vējš, gaisa temperatūra pakāpsies līdz -2..-3 grādiem.

Uz ziemeļiem un dienvidiem no Latvijas atrodas nelieli cikloni, tomēr valsts lielākajā daļā saglabāsies skaidrs laiks.

Zosēnos atkal 26 grādu sals, vietām jauns aukstuma rekords

Otrdienas rītā zemākā gaisa temperatūra starp Latvijas meteoroloģisko novērojumu stacijām trešo diennakti pēc kārtas reģistrēta Jaunpiebalgas novada Zosēnos, kur sals sasniedza -26 grādus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra un uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» dati.

Vecpiebalgas iedzīvotāji vēsta, ka gaisa temperatūra pagājušajā naktī noslīdējusi līdz pat -28 grādiem. 28 grādu sals neoficiāli tika fiksēts arī šā gada 19.-20.janvārī Vidzemes ziemeļos. Oficiālais šīs ziemas aukstuma rekords ir -27,0 grādi 20.janvārī Zosēnos.

Alūksnē par 2,1 grādu pārspēts iepriekšējais 12.marta aukstuma rekords - 1971.gadā reģistrētie -17,8 grādi. Jau vēstīts, ka diennakti iepriekš Alūksnē reģistrēts jauns 11.marta minimālās gaisa temperatūras rekords.

Vidzemes lielākajā daļā, kā arī Latgales ziemeļu novados pagājušajā naktī gaiss atdzisa līdz -20..-25 grādiem. Kurzemē, Zemgalē un Latgales dienvidos termometri saullēktā pārsvarā rādīja -15..-20 grādu. Siltākā nakts bija Rīgas centrā un Ventspils ostā, kur sals sasniedza tikai -12 grādu.

Sestdienas rītā debesis ir skaidras, vienīgi Latgales dienvidos ir mākoņi, nokrišņu šeit pagaidām nav. Pūš lēns vējš, galvenokārt no austrumiem. Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ir apmierinoši, brauktuves - sausas.

Kopš pirmdienas pilnībā aizsalis Rīgas jūras līcis, ledus kļūst arvien biezāks. Ledus veidojas arī atklātas jūras piekrastē, galvenokārt pie Ziemeļkurzemes, liecina dati no satelītiem.

Rīgā saglabājas skaidrs laiks un lēns austrumu vējš. Gaisa temperatūra saullēktā bija no -12 grādiem pilsētas centrā līdz -21 grādam austrumu piepilsētā, lidostā «Rīga» tika reģistrēti -17,3 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -6,2 grādiem Rēzeknē līdz -2,6 grādiem Pāvilostā, citviet Eiropā - no -15 grādiem Krievijas ziemeļos līdz +25,5 grādiem Krētā, Grieķijas lielākajā salā.

Zemākā gaisa temperatūra Eiropā otrdienas rītā bija -35 grādi Somijas ziemeļos. Daudzviet Eiropā pārspēts 12.marta aukstuma rekords. Francijas ziemeļos, Beļģijā, Luksemburgā un tuvējos Vācijas apgabalos turpinās sniegputenis, brīdinājums par stipru snigšanu ir spēkā arī vietām Somijā.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu