Šorīt daudzviet pamatīgs sals (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai gan nakts un rīta stundās Latvijā valda krietns sals, marta saule ir tikpat spoža kā vienmēr, tādēļ gaisa temperatūra trešdienas pēcpusdienā visā valstī paaugstināsies līdz 0..-4 grādiem.

Dienā gaisa temperatūra pakāpsies līdz nullei

Latvijas lielākajā daļā saglabāsies skaidrs laiks. Vietām sauli aizsegs mākoņi, neliels sniegs iespējams galvenokārt tikai Ventspils apkaimē. Gaidāms lēns vējš vai bezvējš.

Rīgā trešdiena būs saulaina, bez nokrišņiem. Pūšot lēnam vējam, gaiss iesils līdz 0..-1 grādam.

Uz rietumiem, dienvidiem un ziemeļiem no Latvijas atrodas cikloni, bet ar tiem saistītie sniega mākoņi Latviju tikpat kā neskar.

Trešdienas rītā Vidzemē valda sals līdz -25 grādiem

Piekto rītu pēc kārtas gaisa temperatūra vietām Latvijā noslīdējusi zem -20 grādu atzīmes, un ceturto rītu pēc kārtas zemākā gaisa temperatūra Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu tīklā reģistrēta Vidzemes augstienes Zosēnos, kur plkst.6 termometrs rādīja -24,6 grādus.

Rīta agrumā Madonā sals bija pastiprinājies līdz -22 grādiem, Alūksnē un Skrīveros - līdz -20 grādiem. Saskaņā ar uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» datiem vismaz 20 grādu sals reģistrēts arī Balvu, Cēsu, Gulbenes un Valkas apkaimē.

Latvijas lielākajā daļā gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -15..-20 grādiem,

bet Kurzemes piekrastē vietām nav aukstāks par -12 grādiem. Latvijas debesīs nav lielu mākoņu, arī nokrišņu nav, un arī vēja praktiski nav.

Otrdienas vakarā nedaudz sniga Latgales dienvidos, tādēļ Daugavpils un Krāslavas apkaimē daži ceļi vēl ir slideni, pārējā valstī braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem saglabājas apmierinoši.

Rīgā skaidrs laiks un bezvējš, gaisa temperatūra pilsētas centrā -11 grādu, lidostā «Rīga» -16 grādu, vietām galvaspilsētas apkaimē ir teju -20 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -4,8 grādiem Rēzeknē līdz -1,3 grādiem Liepājā, citviet Eiropā - no -19 grādiem Vorkutā, Krievijā, līdz +24 grādiem dažviet Grieķijā un +28 grādiem Kiprā. 12.marta karstuma rekords pārspēts ne tikai Kiprā, bet arī Izraēlā, kur gaiss sakarsa līdz pat +34 grādiem, un citviet šajā reģionā.

Zemākā gaisa temperatūra Eiropā trešdienas rītā ir -34 grādi dažviet Zviedrijā un -37 grādi Somijā un Krievijas ziemeļos. Vairākos desmitos pilsētu pārspēts 13.marta aukstuma rekords, visvairāk jaunu rekordu reģistrēts Beniluksa valstīs un Francijas ziemeļos, kur sals vietām pārsniedz desmit grādu, savukārt Vācijas ziemeļu daļā gaisa temperatūra vietām noslīdējusi zem -15 grādiem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu