Vietām būs migla; snigšana līdz pirmdienai rimsies (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

No sestdienas vakara vietām Latvijā veidosies migla. Tuvākajā diennaktī būs lielākoties mākoņains laiks, vietām snigs.

Pūtīs lēns vējš. Minimālā gaisa temperatūra naktī būs -1..-6 grādi, dienā gaiss iesils līdz 0..+4 grādiem.

Rīgā Lieldienu svētdienā gaidāms pārsvarā mākoņains laiks, dažbrīd iespējams neliels sniegs, naktī - dūmaka. Pūtīs lēns ziemeļu vējš. Gaisa temperatūra būs pāris grādu zem nulles naktī un virs nulles dienā.

Saskaņā ar uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» apkopoto informāciju braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ir apmierinoši, bet, sākot ar sestdienas vakaru, daudzviet gaidāma apledojuma veidošanās.

1.-2.aprīlī iespējama stiprāka snigšana

Otrajās Lieldienās Latviju no dienvidiem, visticamāk, sasniegs ciklons ar visai stipriem nokrišņiem, liecina jaunākā «Global Forecast System» prognoze.

Saskaņā ar to 1.-2.aprīlī daudzviet Latgalē, Vidzemē un Zemgalē uzsnigs 10-15 centimetru sniega. Pirmdien un naktī uz otrdienu iespējams stiprs slapjš sniegs, kas, sakrājoties uz koku zariem, var izraisīt koku liekšanos un pat atsevišķu koku lūšanu. Pastāv arī varbūtība, ka daļa nokrišņu būs lietus; prognozes tiks precizētas svētdien.

Saskaņā ar pašreizējo prognozi nokrišņi vismazāk skars Kurzemi, Liepājā un Ventspilī būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Vislielākā spēcīgas snigšanas iespējamība ir Latgalē un apkārtējos Zemgales un Vidzemes novados.

Savukārt svētdien, Pirmajās Lieldienās, Latvijā būs pārsvarā mākoņains laiks un tikai vietām snigs, naktī dažviet gaidāma migla. Pūtīs lēns vējš. Naktī būs neliels sals, dienā gaiss iesils līdz 0..+5 grādiem. Līdzīgs gaisa temperatūras režīms gaidāms arī turpmākajās diennaktīs.

Klusās sestdienas rītā kaut plāna sniega kārtiņa pārklāja visu Latviju, arī tās teritorijas, kur nokusis ziemas sniegs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Sniega segas biezums 30.marta rītā bija no viena centimetra Kurzemes rietumos līdz 41 centimetram Jaunpiebalgas novada Zosēnos un 49 centimetriem Alūksnē. Tostarp Rīgu caurmērā klāj piecus centimetrus bieza sniega sega.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu