Sniega dēļ Lielā talka notiks nedēļu vēlāk, nekā paredzēts (30)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ņemot vērā pavasarim netipiski vēsos laika apstākļus un biezo sniega kārtu, Lielā talka no iepriekš plānotā 20.aprīļa tiek pārcelta uz 27.aprīli, informēja talkas mediju koordinatore Anna Blaua.

Tādējādi gatavošanās talkai tiek pagarināta par nedēļu, ļaujot dabai ilgāk atmosties no ieilgušās ziemas.

Lēmums pārcelt Lielās talkas norises laiku pieņemts, ņemot vērā iedzīvotāju un Lielās talkas pašvaldību koordinatoru pastiprinātās bažas par netipiski vēsajiem laika apstākļiem un pārdomām, vai aprīļa vidū sniega kārta būs nokususi un būs iespējams realizēt plānotās aktivitātes. Arī Valsts prezidents un Lielās talkas patrons Andris Bērziņš atbalstījis plānotās izmaiņas un ir paudis gatavību 27.aprīlī piedalīties Lielajā talkā.

Pieņemt lēmumu par talkas atlikšanu nebija viegli, taču tas ir vienīgais loģiskais risinājums, lai talkošana patiešām izdotos visā Latvijā, akcentēja Lielās talkas darba grupas vadītāja Vita Jaunzeme. «Tā kā pavasaris šogad ir aizkavējies, vispareizāk ir talku pārcelt pa nedēļu. Mēs tiešā veidā esam atkarīgi no dabas un nespējam paredzēt, kādus pavērsienus tā mums sagādās. Un, tā kā šī ir visas Latvijas talka un vēlamies tajā iesaistīt pēc iespējas vairāk talcinieku, ceram, ka līdz 27.aprīlim sniegs būs nokusis ne tikai Rīgā, bet arī Liepājā un Alūksnē,» minēja Jaunzeme.

Lielās talkas datuma maiņa būtiskas korekcijas talkas norisē neievieš, vienīgi talciniekiem ir par nedēļu vairāk laika, lai sagādātu cimdus un izvēlētos sev tīkamāko talkas vietu, pauda Blaua.

Talkas vadmotīvs šogad ir «Tīra Latvija sākas Tavā galvā!», un tā mērķis ir aicināt cilvēkus ne tikai sakopt apkārtni, bet arī savā ikdienas dzīvē piemērot principus, kas atbilst Lielās talkas galvenajam mērķim - lai Latvija 2018.gadā ir tīrākā valsts pasaulē.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu