Šorīt aukstums līdz -15 grādiem; diena būs saulaina (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Trešdien Latvijas lielākajā daļā spoži spīdēs saule, bet vietām līdz pēcpusdienai var saglabāties migla vai zemi mākoņi. Nokrišņi nav gaidāmi.

Trešdien valsts lielākajā daļā spīdēs saule

Saule gaisu sasildīs līdz +4..+7 grādiem, vietām piekrastē un miglā gaiss nekļūs siltāks par +1..+3 grādiem, aukstākais laiks saglabāsies pie Rīgas līča.

Rīgā gaidāma pakāpeniska miglas izklīšana. Pūtīs neliels ziemeļu vējš, maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no +1 grāda pilsētas ziemeļos līdz +4 grādiem dienvidos.

Laikapstākļus nosaka anticiklons.

3.aprīļa rītā Latvijā aukstums līdz -15 grādiem, vietām bieza migla

3.aprīļa rītā daudzviet Latgalē un Vidzemē, kā arī vietām Zemgalē gaisa temperatūra noslīdējusi zem -10 grādiem, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

15 grādu aukstums reģistrēts Kārsavas un Viļānu apkaimē, par vienu diviem grādiem mazāks sals skāris arī Alūksnes, Apes, Daugavpils un Rēzeknes novadu, kā arī Vidzemes augstieni.

Vietām valsts rietumu un centrālajā daļā, debesīm apmācoties, gaisa temperatūra paaugstinājusies līdz 0..-3 grādiem.

Daudzviet Latvijā ir migla,

vietām bieza migla ar redzamību 100-300 metru. Miglā veidojas sarma. Vēja praktiski nav, arī ievērojamu nokrišņu nav.

Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem kopumā ir apmierinoši, ceļi pārsvarā sausi, braukšanu vietām visos reģionos apgrūtina bieza migla.

Rīgā apmācies un dūmakains laiks, vietām bieza migla. Pūš lēns mainīga virziena vējš, gaisa temperatūra sešos rītā paaugstinājusies līdz -3 grādiem, vietām Pierīgā saglabājas septiņu grādu sals.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -0,7 grādiem Rēzeknē līdz +4,5 grādiem Jelgavā, Mērsragā un Rucavā. Augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +26 grādi Krētā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu