Zināms, kad beidzot būs pavasaris (77)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Kad beidzot būs pavasaris? Kad laiks paliks siltāks un saulaināks? Šos aktuālos jautājumus portāls TVNET uzdeva Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra Prognožu nodaļas Hidrometeoroloģisko prognožu daļas vadītājai Laurai Krūmiņai.

«Pavasaris joprojām nāk ļoti, ļoti lēnām. Taču nebūs tā, ka šogad paliksim bez pavasara. Tā dabā nemēdz būt. Ne jau pirmo reizi Latvijā novērots tik vēls pavasaris,» viņa teica, piebilstot, ka tik vēli pavasari meteoroloģisko novērojumu vēsturē nav fiksēti bieži.

Parasti šajā laikā pavasaris sasniedzis visu Latviju, tostarp valsts galējos austrumus.

Taču sniega sega aprīļa pirmajā pusē nav nekas ārkārtīgi neparasts.

Tuvākajās dienās gaidāms nepatīkams laiks

Sinoptiķe sacīja, ka pēc jaunākajām prognozēm tuvākajās diennaktīs daudzviet gaidāms sniegs, slapjš sniegs. Piektdien snigs lielākajā daļā Latvijas.

Dažviet gaidāms pamatīgs sniega segas pieaugums.

Latvijas dienvidaustrumos sniega sega var pieaugt par 6-10 cm.

Savukārt sestdien nokrišņi varētu atkāpties, debesis skaidroties un nedaudz piesalt. Bet svētdien un pirmdien pamazām kļūs siltāks un Latvijā ieplūdīs patīkamākas gaisa masas.

Nākamnedēļ kļūs siltāks

Kopumā var teikt, ka līdz 10.aprīlim straujas laika apstākļu maiņas nav gaidāmas, taču jau

aprīļa otrajā dekādē tiek prognozēts siltāks laiks.

Gaidāma augstāka gaisa temperatūra, kā arī citi pavasara procesi.

Auksts un vēls pavasaris

Portāls TVNET jau ziņoja, ka šogad marta otrā puse bijusi aukstākā pēdējos 50 gados.

Marta trešā dekāde Latvijā tika aizvadīta ar pārsvarā aukstu, sausu un saulainu laiku. Dekādes vidējā gaisa temperatūra bija mīnus 4,6 grādi, kas bija pieci grādi zem normas.

Tikai vienu grāda desmitdaļu siltāka marta trešā dekāde ir bijusi 1980.gadā, bet viszemāk šai periodā dekādes vidējā gaisa temperatūra ir noslīdējusi 1952.gadā, kad dekādes vidējā gaisa temperatūra pazeminājusies līdz mīnus 11,6 grādiem.

Komentāri (77)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu