Daudzviet pārspēts 7.aprīļa aukstuma rekords (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai gan gaisa temperatūra svētdienas naktī Latvijā nenoslīdēja līdz iepriekš prognozētajiem -16 grādiem, pusē valsts - 12 Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu stacijās, kā arī Rīgas lidostā - pārspēts 7.aprīļa aukstuma rekords, liecina meteoroloģiskā informācija.

(papildināta un precizēta visa ziņa)

Agrā rītā Latgalē, Vidzemē un Zemgalē gaisa temperatūra bija -6..-13 grādu, Kurzemē termometri rādīja -3..-7 grādus. Iepriekšējais 7.aprīļa aukstuma rekords, kas meteoroloģisko novērojumu stacijās reģistrēts 1941., 1956., 1963. un dažos citos gados, pārspēts par 1-4 grādiem.

Zemākā gaisa temperatūra tika fiksēta Jaunpiebalgas novada Zosēnos, kur termometra stabiņš saullēktā apstājās pie -13,6 grādu atzīmes, tādējādi pārspējot līdzšinējo minimālās gaisa temperatūras rekordu - 1963.gada 7.aprīlī reģistrētos -10,8 grādus.

Svētdienas pusdienlaikā Latvijā ir pārsvarā saulains laiks, bet daudzviet Kurzemes vidienē līst, snieg un puteņo, dienvidrietumu vējš brāzmās pūš līdz 11 metriem sekundē. Nokrišņu mākoņi lēnām virzās uz Zemgali un Vidzemi.

Saskaņā ar uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» sniegto informāciju braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ir apmierinoši, apledojums nokusis, migla izklīdusi.

Rīgas lidostas termometrs svētdienas rītā fiksēja -9,6 grādus, un tik zema gaisa temperatūra Rīgā 7.aprīlī reģistrēta pirmo reizi kopš meteoroloģisko novērojumu sākšanas 1795.gadā. Iepriekšējais aukstuma rekords bija -7 grādi 1941.gadā. Galvaspilsētā ir saulains laiks, pūš mērens dienvidu vējš, gaisa temperatūra pusdienlaikā bija paaugstinājusies līdz +4 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +2..+3 grādiem dažviet piekrastē līdz +8 grādiem Kuldīgā un Rucavā. Augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +29..+31 grāds Krētā.

7.aprīļa aukstuma rekords pārspēts ne tikai Latvijā, bet arī kaimiņvalstīs un daudzviet citviet Eiropā. Zemākā gaisa temperatūra pagājušajā naktī Eiropā bija -26..-28 grādi dažviet Norvēģijā un Zviedrijā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu