Pavasaris ir klāt! Nakts pagājusi praktiski bez sala (18)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Šonakt pirmo reizi kopš janvāra sākuma gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā nenoslīdēja zem nulles. Minimālā gaisa temperatūra bija 0..+2 grādi, vien Kolkā nakts sākumā gaisa temperatūra pazeminājās līdz -3 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Līdz ar to meteoroloģiskais pavasaris, ko definē kā stabilu diennakts vidējās gaisa temperatūras paaugstināšanos virs nulles un kas pagājušajā nedēļā iestājās Kurzemes rietumu piekrastē, sācies visā valstī, izņemot Kolkasragu, ko apskauj ledainie Baltijas jūras ūdeņi.

Ceturtdienas rītā Latvijā ir pārsvarā apmācies laiks, bez būtiskiem nokrišņiem. Pūš lēns austrumu vējš, gaisa temperatūra sešos rītā visā valstī 0..+2 grādi.

Rīgā apmākušās debesis, pūš viegls austrumu vējš ar ātrumu 2-4 metri sekundē, gaisa temperatūra +2 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +2 grādiem Kolkā līdz +8,3 grādiem Pāvilostā. 10.aprīļa augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +27..+28 grādi Spānijas austrumu un dienvidu piekrastē.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu