Pirmo reizi kopš rudens gaiss iesilis līdz +15 grādiem (15)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Piektdien Kurzemes dienvidrietumos, izklīstot mākoņiem, gaisa temperatūra sasniedza +15 grādu atzīmi, un tik silts laiks Latvijā nav bijis kopš 2012.gada oktobra, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

(papildināta un precizēta visa ziņa)

+14..+15 grādu siltums pēcpusdienā reģistrēts Liepājā un Rucavā. Valsts lielākajā daļā mākoņu sega neļāva saulei strauji sildīt gaisu, plkst.15 gaisa temperatūra pārsvarā bija +4..+9 grādi, bet Kolkā, austrumu vējam nesot aukstumu no ledainā Rīgas jūras līča, termometrs tobrīd rādīja tikai +2 grādus.

Vissiltākais 12.aprīlis Latvijā bija 1989.gadā, kad gaisa temperatūra Kurzemē pakāpās līdz +23 grādiem, savukārt pērn un 2010.gadā gaisa temperatūra šajā datumā sasniedza +17 grādu.

Gaiss iesils līdz + 17 grādiem

Jau ziņots, ka nākamās nedēļas pirmajā pusē Latvijā tiek prognozēta gaisa temperatūras paaugstināšanās līdz +17 grādiem, pēc tam gaidāma vēsāka gaisa ieplūšana.

Arī saules ultravioletā starojuma indeksa vērtība piektdien Rucavā sasniedza līdz šim augstāko atzīmi šajā gadā - 3,4.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu