Iebrūkot dambim, Ogres mērs ierauts upē (96)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Glābšanas darbos plūdu pārņemtajā Ogrē cietis pilsētas mērs Edvīns Bartkevičs - otrdien, iegrūstot dambim pie Norupītes un veidojoties apmēram trīs metrus lielam izskalojumam, viņš kopā ar ledus gabaliem ierauts straumē, apstiprināja pilsētas mērs.

Kā vēsta portāls «OgresFakti», atsaucoties uz aculieciniekiem, kopā ar Bartkeviču ledainajā upē ierauts arī domes saimniecības pārzinis Jānis Žvīgurs, tomēr abi no upes tikuši ārā.

Bartkevičam pēc notikušā uz vietas sniegta medicīniskā palīdzība, bet Žvīgurs nogādāts slimnīcā.

Bartkevičs pastāstīja, ka upe pārrāvusi jau divus dambjus - gan pirmo dambi, kuru pēc visām tehniskajām prasībām cēlis AS «Latvenergo», gan otro dambi Rūpnieku ielā, kuru pirms daudziem gadiem tā laika pilsētas vadība uzbērusi ar to, kas pagadījies pie rokas.

Patlaban pilsētā, berot šķembas un akmeņus, tiek stiprināts trešais dambis, lai novērstu turpmāku pilsētas applūšanu.

Elektroapgāde pilsētā ir atjaunota, iedzīvotājiem nodrošināta ūdensapgāde un ogrēnieši tiek informēti par iespējām nomazgāties, izmazgāt drēbes un citām iespējām.

Kā ziņots, situācija Ogres pilsētā, kur ledus krāvumi nosprostojuši upi un sākušies plūdi, ir «stabili dramatiska» - ledu spridzināt vairs nav iespējams, bet no upes augšteces turpina krāties arvien garāki ledus sastrēgumi vairāku kilometru garumā, pastāstīja Ogres novada domes sabiedrisko attiecību speciālists Nikolajs Sapožņikovs.

Ja vakar pēc spridzināšanas ledus nedaudz sakustējies, tad šorīt ap sešiem upes lejtecē atkal pavērusies pavisam cita aina, kuru Sapožņikovs salīdzina ar ledus laikmetu Ogrē. Starp milzīgo ledus gabalu krāvumiem manāmi ar saknēm izgāzti koki, upe parāvusi līdzi sētas un dažādas metāla detaļas, bet Ogresgalā pie Rankas upītes ietekas Ogrē pali aiznesuši vienu no pieciem privātajiem gājēju tiltiņiem.

Komentāri (96)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu