Īsfilma par plūdos cietušajiem Ogrē (32)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ogres upē ledus sablīvējumi ir sākuši sarukt, tomēr applūdušās mājas jau ir papostītas.

Ogri ceturtdien apmeklēja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieks Oskars Āboliņš.

Ceturtdien ap pusdienlaiku situācija Ogres pilsētā tika raksturota kā «stabili dramatiska» - ledu spridzināt vairs nebija iespējams, bet no upes augšteces turpināja krāties arvien garāki ledus sastrēgumi vairāku kilometru garumā, pastāstīja Ogres novada domes sabiedrisko attiecību speciālists Nikolajs Sapožņikovs.

Trešdien pēc spridzināšanas ledus nedaudz sakustējies, bet ceturtdienas rītā Ogres upes lejtecē atkal bija pavērusies pavisam cita aina, kuru Sapožņikovs salīdzināja ar ledus laikmetu. Starp milzīgo ledus gabalu krāvumiem bija manāmi ar saknēm izgāzti koki, upe parāvusi līdzi sētas un dažādas metāla detaļas, bet Ogresgalā pie Rankas upītes ietekas Ogrē pali aiznesuši vienu no pieciem privātajiem gājēju tiltiņiem.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu