Daudzviet palu dēļ joprojām slēgti ceļi; arī sliedes izskalotas (40)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Sakarā ar straujo sniega kušanu un ūdens līmeņa paaugstināšanos Latvijas upēs, to tuvumā esošajos ceļos var būt apgrūtināta vai pat slēgta satiksme. Pašlaik ir applūduši un slēgti atsevišķi reģionālās nozīmes ceļi Tukumā, Ogrē, Līvānu un Madonas novadā. Pārplūstot upei, ievērojami bojāts sliežu ceļš posmā Madona-Gulbene 63.kilometrā (km) - apmēram 13 km no Madonas.

Tukumā uz autoceļa P121, Zemītes iela, ir slēgts pagaidu tilts pār upi. Satiksme ir novirzīta pa autoceļu P98 Jelgava - Tukums.

Ogres novadā pie Rembates skolas ir applūdis autoceļš P8 Inciems - Sigulda - Ķegums. Ir izvietotas brīdinājuma ceļa zīmes, satiksme nav slēgta.

Līvānu novadā applūdis un slēgts autoceļš P62 Krāslava-Preiļi-Madona no 88. līdz 99.kilometram.

Madonas novadā applūdis autoceļš P37 Pļaviņas - Madona - Gulbene pie Cesvaines.

Balvu novadā applūdis un slēgts autoceļš P48 Kārsava - Tilža - Dubļukalns starp 39. un 40.kilometru.

Slēgti arī vairāki vietējās nozīmes autoceļi Jelgavas, Tukuma, Ogres, Daugavpils, Limbažu, Līvānu, Krāslavas, Gulbenes, Alūksnes, Balvu, Jēkabpils un Aizkraukles novados. Pirms slēgtajiem vai applūdušajiem ceļu posmiem tiek izvietotas ceļa zīmes un nodrošināts apbraucamais ceļš.

Plūdiem pieņemoties spēkā, var applūst arī citi ceļi, kas ir upju vai citu ūdenstilpņu tuvumā. Tas attiecas pārsvarā uz vietējās nozīmes ceļiem, kuru pastāvīgie lietotāji ir labi informēti par šo ceļu iespējamo pagaidu slēgšanu. Applūšanas riskam pakļautie ceļi ir apzināti un atbildīgie dienesti kontrolē situāciju.

Posmā Madona-Gulbene plūdi sabojājuši sliežu ceļu, pasažieru vilcieni tur nebrauc


Pārplūstot Kujas upei, naktī ievērojami bojāts sliežu ceļš posmā Madona-Gulbene 63.kilometrā (km) - apmēram 13 km no Madonas, informēja «Latvijas Dzelzceļa» pārstāvis Māris Ozols.

Taču šajā posmā pasažieru vilcienu kustība nenotiek, tāpēc izmaiņas pasažieru vilcienu kustības grafikā nav. Šobrīd sliežu ceļi citviet Latvijā nav apdraudēti.

Ozols informēja, ka plūdu ietekmē Kujas upē vismaz trijās vietās izskalots zem sliežu klātnes esošais divus metrus augstais uzbērums, sliedes «karājas» virs tukšuma. Visa Tā rezultātā sliežu ceļu klātne bojāta apmēram 100 metru garumā.

Kā raksta TVnet lasītāja, zem sliedēm upes Āriņas palu ūdeņi izskalojuši kādus 4 posmus, un sliedes
karājas gaisā. Kopā izskaloti varētu būt ap 200 m, bet bojājums plešas. Vienā vietā sliedes pat ieliekušās. No civilizācijas šajā apkaimē norobežoti arī divu māju iedzīvotāji, jo viss apkārt pludo."

Precīzu sliežu ceļu stāvokli šobrīd novērtēt traucē augstais ūdens līmenis. Uzņēmuma speciālisti seko situācijas attīstībai un meklē risinājumu, lai uzreiz pēc palošanas beigām varētu pieņemt lēmumu par sliežu ceļa atjaunošanu.

Iepriekšējā naktī ūdens līmenis bija bīstami paaugstinājies sliežu ceļiem pie Pļaviņām, tomēr ūdens līmenis mazinājās, un sliežu ceļi citviet Latvijā nav apdraudēti.

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu