Prezidents Lielajā talkā Cēsīs iekārtos pastaigu takas uz Gauju (9)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts prezidents un Lielās talkas patrons Andris Bērziņš šogad talkos Cēsīs un kopā ar Valsts prezidenta kancelejas darbiniekiem un cēsiniekiem iekārtos pastaigu takas uz Gauju.

Iecerēts, ka pastaigu taka vedīs caur bijušās sanatorijas «Cēsis» teritoriju, kurai šis ir 95.jubilejas gads, aģentūru LETA informēja Prezidenta preses dienestā.

Talkas laikā ar Valsts prezidenta atbalstu plānots izveidot sakoptu vidi, atjaunot soliņus un informāciju par pastaigu maršrutiem ar nosaukumu «Pa takām uz Gauju», tādējādi mudinot cēsiniekus un pilsētas viesus pastaigāties, nūjot vai braukt ar velosipēdu, lai atpūstos Gaujaskalna teritorijā.

Lielā talka netipiski vēso laika apstākļu dēļ pārcelta uz 27.aprīli. Talkas vadmotīvs šogad ir «Tīra Latvija sākas Tavā galvā!», un tās mērķis ir aicināt cilvēkus ne tikai sakopt apkārtni, bet arī savā ikdienas dzīvē piemērot principus, kas atbilst Lielās talkas galvenajam mērķim - lai Latvija 2018.gadā ir tīrākā valsts pasaulē.

Tāpat nākamnedēļ, 26.aprīlī, Valsts prezidents piedalīsies Meža dienu pasākumā. Bērziņš stādīs kokus, sākot neliela dabas kompleksa izveidi Gaujas nacionālā parka zonā kā parka dabas takas pagarinājumu. Iecerēts, ka nākotnē šis dabas komplekss kā apskates objekts būs pieejams ikvienam interesentam.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu