Jaunais šā gada siltuma rekords +26 grādi (50)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Trešdien augstākā gaisa temperatūra Latvijā reģistrēta Bauskā un Jelgavā, kur trijos pēcpusdienā tā bija attiecīgi +25 un +26 grādi. Iepriekšējo reizi tik silts laiks Latvijā bija pērnā gada vasarā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Rīgā gaiss iesilis līdz + 24 grādiem

Rīgā un daudzviet citviet valstī gaiss sasila līdz +24 grādiem. Nedaudz vēsāka diena bija Kurzemē, kur daudzviet lija, iedzīvotāji priekšpusdienā ziņoja arī par pērkona negaisu Nīcas apkaimē. Savukārt Kolkā, austrumu vējam nesot vēsumu no Rīgas jūras līča, gaisa temperatūra dienas vidū bija tikai +11 grādu.

Trešdienas lietus Kurzemē ir pirmie vērā ņemamie nokrišņi maijā, un sausā laika dēļ Latvijas mežos ir paaugstināta ugunsbīstamība. Mežu degamības rādītājs valsts dienvidaustrumos ceturtdien var sasniegt ceturto klasi, kas nozīmē ļoti augstu ugunsbīstamību.

Ceturtdien gaidāma tveice

Šopavasar kopumā jau dzēsti vairāk nekā 50 meža ugunsgrēki. Pēc tuvākajās dienās gaidāmā lietus ugunsbīstamība samazināsies, prognozē sinoptiķi.

Jau ziņots, ka ceturtdien Latvijā gaidāms karstāks laiks - gaisa temperatūra pakāpsies līdz +28 grādiem - un galvenokārt Kurzemē īslaicīgi līs un ducinās pērkons.

Komentāri (50)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu