Vietām Latvijā plosās pērkons; piektdiena būs nedaudz vēsāka (20)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Patlaban vietām valsts rietumu un centrālajā daļā dārd pērkons un ļoti stipri, bet īslaicīgi līst, iespējama arī krusa un lokāla vētra. Negaisa mākoņi pārvietojas no dienvidiem uz ziemeļiem, ziemeļaustrumiem. Negaisa mākoņi turpinās plosīties līdz vēlam vakaram, naktī spēcīgs negaiss vairs nav gaidāms.

Vietām vēl īslaicīgi līs un ducinās pērkons. Dažviet veidosies migla, vietām piekrastē tā iespējama arī piektdien dienas laikā.

Piektdien būs daudz mākoņu, tostarp veidosies jauni lietus un negaisa mākoņi. Pārsvarā pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš, negaisa laikā iespējamas stipras vēja brāzmas.

Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +11..15 grādiem, vietām piekrastē - līdz +8 grādiem. Maksimālā gaisa temperatūra dienā gaidāma no +12..+16 grādiem Kurzemes rietumkrastā līdz +25..+27 grādiem Latgalē.

Rīgā gaidāms īslaicīgs lietus, ceturtdienas vakarā iespējams spēcīgs pērkona negaiss. Pārsvarā pūtīs viegls dienvidrietumu vējš. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +14 grādiem, dienā tā pakāpsies līdz +22 grādiem.

Jau ziņots, ka ceturtdiena daudzviet Latvijā, tajā skaitā Rīgā, kļuvusi par karstāko 9.maiju meteoroloģisko novērojumu vēsturē. Gaisa temperatūra pēcpusdienā valsts lielākajā daļā paaugstinājusies līdz +26,5..+29,5 grādiem.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu