Jaunais 2013.gada karstuma rekords: +30 grādu Jelgavā (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Līdzīgi kā iepriekšējās trijās dienās, arī ceturtdien augstākā gaisa temperatūra Latvijā reģistrēta Jelgavā, kur termometra stabiņš pēcpusdienā pakāpās līdz +30,0 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Tā ir augstākā gaisa temperatūra Latvijā kopš pērnā gada jūlija. 9.maijs ir agrākais datums pavasarī, kad gaisa temperatūra Latvijā sasniegusi +30 grādu atzīmi.

Starptautiskajā lidostā «Rīga» gaiss sakarsa līdz +29,0 grādiem. Iepriekšējais agrākais datums, kad gaisa temperatūra galvaspilsētā sasniedza pilnus +29 grādus, bija 16.maijs 1975.gadā.

Gan Rīgā, gan vairumā citu Latvijas pilsētu - kopumā 19 meteostacijās - pārspēts 9.maija maksimālās gaisa temperatūras rekords. Valsts lielākajā daļā gaiss ceturtdien sakarsa līdz +27..+29 grādiem, vēsāka diena bija Kurzemes rietumos, viszemākā maksimālā gaisa temperatūra bija +20,4 grādi Kolkā.

Pievakarē daudzviet valsts centrālajā daļā gaisa temperatūra strauji pazeminājās, tostarp Rīgas centrā saistībā ar tuvumā esoša negaisa mākoņa izraisītu vēja virziena maiņu gaisa temperatūra noslīdēja par 11 grādiem stundas laikā - no +28,5 grādiem plkst.17 līdz +17,5 grādiem plkst.18.

Ceturtdien daudzviet Kurzemē, kā arī Zemgales un Vidzemes rietumu daļā bija lietusgāzes un pērkona negaiss, kā arī krusa un lielas vēja brāzmas. Dažviet Sabiles apkaimē krusas graudi, kuru diametrs sasniedza pusotru centimetru, zemi noklāja baltu, liecina aculiecinieku ievietotās fotogrāfijas sociālajos tīklos.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu