Ceturtdien vietām nolijusi puse mēneša normas, pēc krusas zeme balta (22)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ceturtdienas vakarā vietām Latvijā, sevišķi Vidzemē, vēl turpina plosīties pērkona negaiss, kas atnesis ļoti stipru lietu un spēcīgu krusu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra un aculiecinieku sniegtā informācija.

Tostarp Daugavpils meteoroloģisko novērojumu stacijā, kas atrodas Locikos, desmit kilometru uz ziemeļaustrumiem no pilsētas centra, nokrišņu daudzums sasniedza aptuveni 40 milimetru, kas ir nedaudz vairāk kā puse no mēneša nokrišņu normas, savukārt krusas graudu diametrs bija nepilns centimetrs, vēja ātrums brāzmās pastiprinājās līdz 16 metriem sekundē.

Daugavpilieši vēsta, ka pilsētu stiprais lietus, krusa un vējš tikpat kā nav skāris.

Vietām Latvijā krituši pat divus centimetrus lieli krusas graudi, un dažviet zemi pārklājusi krusas kārta. Negaisa mākoņi plosījušies visos Latvijas reģionos, visvairāk valsts austrumu pusē, bet piekrastē vēsā jūras vēja dēļ pārsvarā nav lijis.

Negaiss vietām lauzis kokus, ziņas par šādiem postījumiem saņemtas no Kārsavas novada.

Gaisa temperatūra ceturtdienas pēcpusdienā bija no +11 grādiem Pāvilostā un Ventspils ostā līdz +28 grādiem dažviet Latgalē un Vidzemē. Daugavpils meteostacijā negaisa dēļ gaisa temperatūra stundas laikā pazeminājās no +28 līdz +15 grādiem.

Jau ziņots, ka naktī uz piektdienu vietām Latvijā gaidāmas pērkona lietusgāzes. Piektdien, sākot ar dienas vidu, atkal būs vairāk lietus un negaisa mākoņu. Arī tad vietām var sagaidīt ļoti stipru lietu, krusu un lielas vēja brāzmas.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu